A készítő Sirin Labs szerint legalább is a Solarin olyan katonai szintű titkosítási technológiával rendelkezik, ami tökéletesen lehallgathatatlanná teszi. Mondjuk abban biztosan igazuk van, hogy ha 9500 fontos telefonnal mászkálsz, akkor biztosan elég sokan kíváncsiak arra, hogy miről beszélgetsz másokkal.

Amiben annyira nincs igazuk, hogy a Solarin olyat tudna, amit mások nem: az Edward Snowden-féle lehallgatási botrány kirobbanása óta a piacot gyakorlatilag elárasztották a biztonságos telefonok, és a nagy részüket ennek töredékéért megveheted: egy Black Phone 2-t például már rongyos 800 dollárért hozzád vágnak. Igaz, az pont úgy néz ki, mint egy sima, fekete iPhone, miközben a Solarin dizájnja teljesen egyedi és összetéveszthetetlen.

Ami igaz a telefon külsejére, az sajnos nem igaz a belsejére, ugyanis a teló egy ma már egészen átlagosnak számító specifikációval érkezik. Na jó, az 5,5 colos, QHD felbontású kijelző azért még ma sem annyira gyakori, de például prociból csak a tavalyi telefonok Snapdragon 810-ese jutott az idei 820 helyett, ami egy négymillió forintos telónál azért már felvet bizonyos kérdéseket.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában