Persze nem volt nehéz dolguk, hiszen rajtuk kívül nagyjából senki sem készít komolyan vehető robot-személyi asszisztenst, de az Xperia Hello mellett nehéz is lesz másnak labdába rúgnia.

Ha most azt kérdezed, hogy na de akkor mi van a Kurival, vagy a BIG-i-vel, a kérdésed teljesen jogos: valóban nem a Sony volt az első, akiknek eszébe jutott az ötlet, viszont a fent említett robotokat azóta sem lehet kapni, hogy nagy csinnadrattával beharangozták őket.

Az Xperia Hello nagyjából olyan, mintha egy Amazon Echo Showt beépítettek volna egy robotba: a 4,5 colos kijelzővel felszerelt és Android oprendszerrel működő robot mindet tud, amit egy hagyományos személyi asszisztens (pl. az Amazon Echo vagy a Google Home), valamint alkalmas videóhívásokra, őrző-védő feladatokra, és úgy csinálhatsz vele szelfiket, hogy senki sem jön rá, hogy egyedül mentél nyaralni.

Emellett hangutasításokon kívül kézmozdulatokkal, gesztusokkal is irányítható, bár hogy pontosan hogyan, azt a Sony nem részletezte.

Az Xperia Hellóval az egyetlen probléma az ára, ugyanis 1300 dollárba (kb. 330 ezer forintba) kerül, amivel pontosan tizenháromszor drágább, mint egy normál digitális személyi asszisztens (de még mindig jóval olcsóbb, mint egy valódi asszisztens). Egyelőre mondjuk nem kell azon agyalnod, hogy megéri-e, mert első körben csak Japánban lesz kapható - addig nekünk marad a repülő személyi asszisztens.

És ezt olvastad már?
Ezt látod a repülőgép ablakából kinézve, ha valaki robbantással fenyegetőzik a fedélzeten