Nagyon gazdag vagy és nagyon szomorú, mert a szakadt Gulfstreameddel több mint hat óráig tart, amíg New Yorkból átdöcögsz Londonba? Akkor most nyugodtan gyújts rá egy Cohiba Behikére egy égő száz dollárossal, mert ünnepelni fogsz: a világ első szuperszonikus magángépe már itt leselkedik a kanyarban.

Mielőtt még agyvérzést kapnál a sok jó hírtől, kicsit lehűtjük a kedélyeket: robotautóban valószínűleg előbb fogsz ülni, mint az Aerion AS2-ben, hiszen az Airbussal közösen fejlesztett gép várhatóan 2023-ban fog először a levegőbe emelkedni, de onnantól aztán nem lesz megállás.

Az őrült technológiáiról ismert DARPA által kifejlesztett Supersonic Natural Laminar Flow technológiával felszerelt, három hajtóműves gép a hangsebesség másfélszeresével képes repülni, vagyis nagyjából kétszer gyorsabb, mint egy Gulfstream G550 vagy egy Bombardier Global Express 6000. Ez azt jelenti, hogy a London-New York távolságot laza három óra alatt megteszi, vagyis az időeltolódás miatt éppen elég este 9-kor elindulnod Londonból, hogy odaérj az este 8-kor kezdődő Knicks meccsre.

És ezt olvastad már?
Hogyan válassz olyan gépházat, ami bírja a strapát? Segítünk