Napokig tarthat a pálya helyreállítása.

Egy Záhonyból Hegyeshalmon át Ausztriába tartó, vasércet szállító teherszerelvény harmincöt kocsijából kilenc siklott ki vasárnap délelőtt Hajdúhadház és Újfehértó között: az 1370 tonna összsúlyú teherszerelvény közepére és végére besorozott kocsik siklottak ki, a két mozdony után kapcsolt vagonok egy része a síneken maradt és néhány száz méterrel távolabb állt meg.

A Rail Cargo Austria jelzéseit viselő vagonok egy része felborult, és kiömlött belőlük a szállított vasércpellet. Több kocsi összetörve, egymásra torlódva, a sínekről leborulva állt meg teljesen összegyűrve a sínszálakat. Eltörtek a felsővezeték-tartó oszlopok és a vasbeton talpfák, az egyik kisiklott vagon keresztbe állva teljesen elzárta mindkét vágányt.

A képeken is látszik, mennyire súlyos volt a baleset, de a MÁV drónvideója még ijesztőbb.

Valószínűleg több napig is eltart a vasúti pálya helyreállítása, emiatt a forgalmi rend is változik, a menetidő pedig akár egy órával is hosszabb lehet.

A személyvonatok helyett Hajdúhadház és Újfehértó, az InterCityk helyett Debrecen és Nyíregyháza között pótlóbuszra kell átszállni, a pótlóbuszok és a vonatok nem várnak a csatlakozásra. A Budapest–Záhony közötti közvetlen belföldi és nemzetközi InterCityk Budapest és Nyíregyháza között kerülő útirányon, a miskolci fővonalon keresztül közlekednek.

(Forrás: MÁV, MTI, fotó: Derencsényi István/MTI)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Komoly újításokat kapott a Messenger, mintha a kőkorszak ért volna véget

Magyarok nélkül ma teljesen más lenne az űrkutatás

További cikkeink a témában