A Cybertruck még sehol, de a Tesla robotjai már sétálgatnak.

Elon Musk mindenkit meglepett azzal, amikor 2022-ben bejelentette, hogy ugyan a régóta ígért Cybertruck és Roadster gyártása még mindig nem kezdődik el, de az év legfontosabb projektje szerinte egy humanoid robot fejlesztése lesz. Most egy videón mutatták meg, hogy mi mindenre is képesek ezek az Optimus robotok.

Nagyon úgy tűnik, hogy a robotok gondolkodását és mozgását is az emberekéhez tennék hasonlóvá, és a videón láthatjuk, hogy milyen kíméletesen bánnak egy tojással, mit látnak a külvilágból, vagy hogyan pakolgatnak dolgokat ide és oda.

Elon Musk elszánt terve, hogy piacra is dobja ezeket a géphaverokat, méghozzá 20 ezer dollár alatti áron.

Mégis mi értelme annak, hogy a Tesla robotokat fejleszt, mondhatnád, és a válasz kézenfekvő, az Optimusszal szerzett tapasztalatokat ugyanis a jövő autóiban is felhasználhatják majd. Csak készülne már, mert bár nagyon menők ezek a robotemberek, de sokan jobban örülnének, ha inkább az ígért autók kerülnének végre gyártásba.

Ez is érdekelhet:

Félelmetes végignézni, hogyan fejlődtek a humanoid robotok a 80-as évektől mostanáig

Elképesztő utat tettünk meg az ugráló teleszkóptól a hátraszaltót nyomó humanoidig – és hol van még a vége?

Magukat tanították focizni a Google mesterséges intelligencia robotjai

Ezeknek a robotoknak senki nem magyarázta el a taktikát, csak azt mondták el nekik, mi a játék célja.

Egy kicsit be vagyunk tojva, miután meginterjúvoltuk a világ egyik legfejlettebb mesterséges intelligenciáját

Néhol egészen hátborzongató beszélgetést folytattunk egy robottal, ami egy napon talán elveszi a munkánkat. Rosszabb esetben elpusztítja az egész emberiséget.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén nem stressz és kínlódás, hanem igazi ünnep lesz a karácsony: mutatunk néhány remek ötletet kütyük-élmények-környezettudatosság-egyediség vonalon, amiből biztosan tudsz választani.
Hirdetés