Bármennyire is irritál egyeseket az Uber nem feltétlenül igazságos piaci előnye a taxitársaságokkal szemben, arra, ami Mexikóvárosban történt, egyszerűen nincs mentség.

A július 28-án, a város repülőterének közelében készült képsorokat elnézve az emberben akaratlanul is felmerül a címben feltett kérdés - mert más dolog, hogy valaki aggódik a munkája miatt, és megint más, hogy fékevesztett őrültként tombol az utcán, és csapatba verődve megtámadja és rommá veri teljesen hétköznapi (szabadidejükben uberező) emberek autóját, halálos veszélynek téve ki a benne ülőket (az egyik autó ablakát például egy téglával sikerült bezúzni).

Persze az ember ilyenkor könnyen legyint, hiszen Mexikóban ennél lényegesen durvább dolgok is mennek, de sajnos a mexikói taxisok reakciója éppen csak egy árnyalatnyival volt vehemensebb annál, ahogy nem is olyan rég a francia kollégáik kezelték a helyzetet.

A dologgal nem csak az a baj, hogy ez a toporzékoló gyerekektől ellesett stratégia teljesen alkalmatlan arra, hogy megállítsa az Uber terjedését, hiszen a szolgáltatás sikere egy olyan összetett változás eredménye, amit már nem lehet (és nem is kell) visszacsinálni. Az igazán nagy baj, hogy a viselkedésükkel ezek az emberek nem csak magukról állítanak ki lesújtó bizonyítványt, hanem az egyébként többségben levő, a helyzetet teljesen normálisan kezelő taxisokról is - amivel mellesleg éppen az Uber és a hozzá hasonló szolgáltatások szekerét tolják.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Így néz ki az a napi menü, amire a szakértők szerint a szervezetednek szüksége van

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés