Nemrég írtunk arról, hogy a Nokia újra harcmezőre küldi legendás szériáját, a 3310-et – ezt valószínűleg a napok múlva kezdődő barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC) fogják bejelenteni. Arról viszont egészen mostanáig csak találgatások voltak, hogy milyennek is képzeljük majd el a készüléket.

A GizmoChina egy kínai portálra hivatkozva még a hivatalos bejelentés előtt szert tett némi információra a régi-új Nokiával kapcsolatban. A hírek szerint

a nagy visszatérőn bár android fog futni, ugyanakkor drámai „okosodásra” nem számíthatunk, a készülék egy középkategóriás telefon lesz.

És van egy olyan érzésünk, hogy ezt a legtöbben annyira nem is bánjuk majd – a 3310-est amúgy sem azért kívántuk vissza a piacra, hogy szétalázza az okostelefon-ipart.

A Nokia 3310 hamarosan visszatér közénk

A dizájn is marad a régiben, bár a gombok kissé másak lesznek, valamint a teló könnyebb és vékonyabb lesz elődjénél.

A képernyő színessé válik, de a felbontása csak minimális mértékben fog eltérni a klasszikus 84×84 pixelestől, hogy ezzel is megtartsák a széria egyik erősségét, a magas akkumulátor-élettartamot.

A korábban kiszivárogtatott forgalmazási ár úgy fest, megállta a helyét, ugyanis a kínai portál szerint is 59 euróért (kb. 18 ezer forintért) árulhatják majd a készüléket, ami Magyarországon valószínűleg 20 ezer fölé fog kúszni. Szürke, fekete és kék színekben szerezhetjük majd be a telót, amelyet 2 nap múlva mutatnak be az a Nokia 3, 5 és 6 szériákkal együtt az MWC-n. És hogy miért szerettük annyira a Nokia 3310-e? Hát ezekért:

Mit tudott a Nokia 3310, amit a jelenlegi okostelefonok nem?

(via)

És ezt olvastad már?
Kiderült, hogy vannak lakható helyek a Holdon