Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Addig mondogatták, hogy lehetetlen, amíg valaki megcsinálta.

Ha a tudományos-fantasztikus toposzokat próbálnánk rendszerezni, a láthatatlanná tevő anyag/köpeny egész biztosan azok között szerepelne, aminek a megvalósulására egy lyukas garast sem tettünk volna, aztán ma megnyitjuk az internetet, és hát nem itt van?

Mielőtt még azzal vádolnának, hogy félrevezetjük az olvasókat, gyorsan szögezzük le, hogy a Hyperstealth által kifejlesztett pajzs saját magát nem tünteti el, szóval az azért látszik, hogy van ott valami, csak az nem, hogy mi van a valami mögött. A technológia ennek ellenére is szinte teljesen valószerűtlennek hat, nem csoda, hogy a Quantum Stealth fejlesztését több katonai szervezet is támogatta - gondoljunk csak bele, mennyire nehéz lehet kiszúrni egy ilyen anyagba csomagolt harckocsit vagy katonát.

A Quantum Stealth a Snell-törvény (avagy Snellius-Descartes-törvény) alapján működik, vagyis a fény úgy törik meg a papírvastagságú anyagon, hogy csak a hozzá nagyon közeli vagy távoli dolgok látszanak át rajta, így ha valami a megfelelő távolságban van tőle, az szinte teljesen eltűnik. Az IFL Science megjegyzi, hogy a videofelvételek sajátossága miatt videón valamivel láványosabb a hatás, mintha a saját szemünkkel látnánk, de ezt sajnos egy ideig valószínűleg nem fogjuk tudni csekkolni.

Légy résen, mert épp valami fontos történik!

Napokon belül új magazint indítunk, tarts velünk a nulladik pillanattól! November elején startol a Raketa.hu, a Player csoport jövőmagazinja, melyben veletek együtt keressük a válaszokat az előttünk álló évek nagy kérdéseire!

Kiemelten foglalkozunk az autózás/közlekedés forradalmával, az okos otthonokkal, a klímakérdéssel, megújuló energiával, a legizgalmasabb, éppen zajló társadalmi változásokkal és rengeteg termékkel és szolgáltatással, ami pillanatokon belül ránk töri az ajtót!

Ha szeretsz jó időben, jó helyen lenni, kövesd be a Rakéta Facebook oldalát, hogy azonnal tudd, ha kilőttük a magazint!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.