Szilveszter éjszakáján több mint ezer autót gyújtottak fel a francia városokban, és ez már tíz százalékkal kevesebb, mint tavaly ilyenkor.

Népszokás alatt arra kell gondolni, hogy a nagyvárosok szegényebb részein bandázó fiatalok a figyelemfelkeltésnek ezt az egészen értelmetlen módját választják a kormány elleni tiltakozásul. Az 1980-as években, amikor az egész elkezdődött legalább is biztosan így volt, az utóbbi időben viszont már inkább egyfajta sajátos versennyé fajult a dolog, ahol az utcai bandák a média kiemelt figyelmét élvezve próbálják túllicitálni egymást a felgyújtott autók számában. Az mondjuk meglepő, hogy a videómegosztókon nem dicsekszenek a prédáikkal, mi legalább is egyetlen videót sem találtunk a neten az idei randalírozásokról.

A francia rendőrség idén 53 ezer kivezényelt rendfenntartóval próbálta elejét venni a különös hóbortnak, amivel tíz százalékkal sikerült visszaszorítaniuk a gyújtogatások számát. Ez még így is 1063 kiégett járművet jelent (és a félreértések elkerülése végett: nem vezető politikusok, hanem egyszerű lakosok autóiról van szó), tehát sok dolguk lesz még, mire a francia városok újra csak a tűzijátékok fényétől lesznek fényesek Szilveszterkor.

(Fotó: Spencer Olinek – a fotó csak illusztráció, még 2006-ban készült)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Új fényeket kap, de marad a nagy maszk a BMW 4-es Gran Coupén és i4-en

További cikkeink a témában
Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat
Hirdetés