Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Sok férfi álmodott gyermekként arról, hogy egy napon a minden akadályra kész Batmobile-lal üldözi a bűnözőket. Egy Champagne nevű úr mostantól akár meg is teheti.

Bár sokak emlékezetében a Tim Burton-féle Batman-filmek Batmobile-ja élénkebben él, a DC Comics képregényhősének legelső megépített, így eredeti autója valójában egy 1955-ös Lincoln Futura volt, amelyet egy hatvanas évekbeli televíziós sorozatban használtak. A sorozat főhőse, Adam West százhúsz epizódban használta az autót, amit most egykori rajongója, Rick Champagne szerzett meg 4,62 millió dollárért.

Az 56 éves új tulajdonos bő négy évtizedes álma vált valóra, amikor hozzájutott West Batmobile-jához: Champagne még épp csak tízéves volt, amikor a sorozat adásba került, és azóta várta, hogy egyszer az övé legyen hőse járműve.

A három Bugatti Veyron áráért gazdát cserélt autó értékét egyedisége adja. A Lincoln Futurát tanulmányként készítette a Ford, és sorozatgyártásba sosem került. Az egyetlen példány 1955-ben, Torinóban készült, és ’65-ben került George Barris autóépítőhöz, akinek tizenöt napja volt rá, hogy Batmobile-t csináljon belőle. Szerencsére a modell megjelenése hű volt nevéhez, és a futurisztikus kasznival nem sok dolga volt Barris-nek, az autót azonban tele kellett tömni olyan kütyükkel, mint a telefon, az ejtőernyők, és még egy nyolchengeres motort is kapott. Három évig volt West hű társa, majd amikor a sorozatot ’68-ban befejezték, Barris privát kiállítótermébe került. Ő adott most túl rajta, és innentől már egy rajongó féltő gondozásában telnek az évei.

Tovább:
Hajban légy szuperhős:  szuperhős-frizurák
A legszörnyűbb autó-modellfrissítések
A legfrissebb Player-hírek

(Forrás: BBC, Autoblog)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.