Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A McLaren nem tartozik azok közé a gyártók közé, akik naponta jelentenek be új modelleket, így egy új kocsi bejelentése még akkor is mindenkit nagy izgalommal tölt el, ha a 650S alapvetően csak az MP4–12C erősebbre hangolt változata lesz.

A rokonságot le sem tagadhatná – legalább is hátulról, ugyanis a Twitterre fellőtt két kép alapján a 650S elölről leginkább a tavaly bemutatott P1-re hasonlít. Bár a kocsiról hivatalos infókat még nem közöltek, de a neve alapján a motorháztető alatt a 3,8 literes V8-as motor erősebbre hangolt változata lapul, amellyel az új modell 26 lóerővel izmosabb lesz a 12C-nél. Ebből az is kikövetkeztethető, hogy a 650S jobban fog gyorsulni, mint a százas tempót 3,2 másodperc alatt abszolváló 12C és annak 327 km/h-s végsebességére is ráver majd valamennyit.

A Genfi Autószalonon bemutatkozó modell csak az első az új McLarenek sorában, hiszen a hírek szerint még idén bemutatkozik az MP4–12C megújult változata is, amelyet a Porsche 911 riválisának szánt P13 és a 650S és P1 közé pozicionált P15 fog követni.

(Forrás: Jalopnik)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.