Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egyben lévő Fiat Ritmo eladó. Rutinos autóbolondoknak már ez is szenzáció, pedig látszólag többről van szó.

Nem kell olaszautó-rajongónak lenni ahhoz, hogy az érdekes youngtimerre vadászó veszettül tárcsázni kezdje a hirdetés alján látható két telefonszám egyikét. Egy gyári állapotúnak látszó, óceánkék Ritmo, a karakteres első szériából, a műanyag lökhárítóba harapó fényszórókkal, a csík hátsó lámpákkal és a kerek kilincsekkel.

Az már csak bónusz, hogy a hirdetés szerint ez egy 105 TC Abarth kivitel. Ezeket előbb hajtották szét, minthogy elrohadtak volna, pedig a rozsda nagy élvezettel falta a korabeli Fiatok lemezeit. Alig 160 ezer forintért szinte ajándék, csak az gyanús, hogy a lökhárító kivételével hiányoznak róla az Abarth kiegészítők. Ezért kell alaposan átolvasni a szöveget.

A hirdetés szövege:

FIGYELEM! ELADÓ KIZÁRÓLAG OLASZ AUTÓ SZERELMESEKNEK, EGY MINDEN TEKINTETBEN GYÖNYÖRŰ ÁLLAPOTÚ, IGAZI DIGÓFENEVAD, AMELY HŰEN TÜKRÖZI A 80-as ÉVEK BELI OLASZ AUTÓGYÁRTÁS EMBERKÖZPONTÚ MINDEN VONÁSÁT! AZ AUTÓBA A MOTOR UTÓLAG LETT BEÉPÍTVE, FORGALMI SZERINT 1.3-as, 65 LE-s! AZ AUTÓ NEMRÉGIBEN KOMPLETT KAROSSZÉRIÁZÁSON ÉS FÉNYEZÉSEN ESETT ÁT! NEM ÖSSZEKEVERENDŐ A LEHARCOLT, AGYONKORRODÁLT PÁLYATÁRSAIVAL! CSERE ESETÉN AZ ÁR KISSÉ MAGASABB! KÉREM CSAK AZ HÍVJON, AKINEK EZ AZ ÁR MEGFELELŐ, MERT AZ ÁR FIX, NEM ALKUKÉPES!

Az eladó tudja, mit árul, és meg is mondja. Szerinte nem árt az olasz autók elkötelezettjének lenni, ha meg akarjuk venni, de az is ott áll, hogy a 105 lóerős 1,6-os motort utólag építették be egy mezei 1.3-asba. Már nem is irigyeljük annyira az első tulajdonost, aki Magyarországon újonnan helyezte forgalomba 29 évvel ezelőtt.

Pedig még így is megéri, mert tényleg ritkaság egy Ritmo kilakatolva és frissen fényezve, kicsit több mint 100 ezer kilométerrel az órájában. Ha be akarjuk hozzá szerezni az Abarth kiegészítőket, valószínűleg a vételár többszörösét is elköltjük majd, kezdetnek talán elég levakarni a festéket a telibefújt levegőbeömlőről.

Tovább:
A Player legfrissebb cikkeihez
Az autórovat újdonságaihoz
Az induló kabriószezon potenciális kedvenceihez 

(Forrás: Használtautó)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.