Itt a vonalzóval tervezett új magyar Audi TT-t

A Genfi Autószalonon bemutatkozó harmadik generációs Audi TT-t látva egy pillanatra megesett a szívünk a német mérnökökön, akiket olyan csúnyán kifosztottak, hogy a vonalzón és a szögmérőn kívül minden mást elvittek tőlük. Aztán arra gondoltunk, hogy ez nem is baj.

Az új Audi TT ugyanis úgy tud különbözni az elődjétől, hogy közben azok sem fogják húzni a szájukat, akik kifejezetten a formaterv miatt szerették meg az Audi kétüléses kupéját. Jönnek az Allroad Conceptben már látott LED-es fényszórók, hatalmas szellőzőrács, és a kiszélesített sárhányók, de azért ez még alapvetően mindig az a TT, amelyből Győrben már több mint félmilliót legyártottak (még a 120 km/h-nál automatikusan kinyíló hátsó szárny is stimmel), a kisebb módosítások pedig talán még jót is tettek az autó megjelenésének.

Az új kocsi egy 184 lóerős turbódízellel és kétféle, kétliteres turbómotorral lesz kapható, amelyből a gyengébbik 230 lóerőt, a TTS modellbe kerülő erősebbik pedig 310 lóerőt tud kifejteni. A kocsi hatfokozatú manuális és hatfokozatú duplakuplungos S-Tronic váltóval, valamint quattro összkerékhajtással is kapható lesz, amellyel a TTS mindössze 4,7 másodperc alatt gyorsul százra (ahogy a németeknél megszoktuk, a végsebességet 250 km/h-nál korlátozták).

Kellemes meglepetés, hogy a TT belülről is különbözik a többi Auditól, a kocsiban mutatkozik be például a 12,3 colos átmérőjű, teljesen digitális műszerfal, de a kormányt és a műszerek elrendezését is kicsit újragondolták.

Arról, hogy az új TT megjelenése az autókereskedésekben pontosan mikor és milyen áron várható, egyelőre nincs hír, de a mai bemutatón talán erre is fény derül.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon