Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Konferencia: előadás, aztán szünet, aztán egy előadás utána egy szünettel, majd egy előadás – lehet érdekes a téma, tarthatják a szakma nagyjai, de azért kávé nélkül általában nehéz ébren átvészelni egy ilyen programot, amelyen gyakran inkább kényszerből veszünk részt, mint őszinte jókedvből.

De lehet ezt egészen másképp is csinálni. Mondjuk úgy, ahogy a HVG tette a Cégautó 2013 Konferencia nevű rendezvényével. A célcsoport – nagyvállalatok flottamenedzserei, kis- és középvállalatok beszerzésért felelős vezetői – számára persze a mobilitás fenntarthatóságának útjait vázoló (benzines, dízel-, elektromos és hibrid autók előnyeiről, fejlesztési irányairól illetve egy flottában üzemeltetésükről), az autóipari innovációkról, illetve a gazdaságosságról szóló előadások is releváns információkat jelentenek, amelyeket egyébként ennyire koncentráltan, ráadásul szakértőktől amúgy igen nehéz megszerezni.

A helyszínként választott zsámbéki Driving Camp vezetéstechnikai központ sejteti, nem szorították egy neon- és projektorfényes előadóba a résztvevőket. Az elméletet és a gyakorlatot ugyanis annyira közel hozták egymáshoz, amennyire csak lehet: az egyes témákhoz kapcsolódóan Európa egyik legmodernebb tanpályáján lehetett kipróbálni az elhangzottakat, például azt, milyen egyszerű, mindennapi módszerekkel lehet csökkenteni a fogyasztást, ami a környezetvédelmi szempontokon túl egy flottányi autónál éves szinten akár milliós megtakarítást is jelenthet.

Tizenkét importőr csatlakozott a konferenciához, ezért tényleg a legfrissebb fejlesztéseket ismerhette meg az a 117 fő, aki regisztrált a konferenciára: az adott témakör szempontjából érdekes autókat csoportosították össze, a fenntarthatóság négykerekű illusztrációi például egy DS5-ös hobrid Citroen, egy egyliteres Ford Focus Ecoboost, egy Opel Ampera, egy új Mazda6, egy Peugeot 508 hibrid, egy Skoda Rapid, egy Suzuki Swift és egy Toyota Auris hibrid volt, tehát más-más kategóriájú, technológiájú autók sorakoztak fel a feladatokhoz.

A rendezők egyértelműen sikeresnek ítélik a cégautó-konferenciát – ez reményt adhat arra, hogy lesz még hasonló, és ámulhat, akinek a konferencia eddig az unalmas fejtágító szinonimája volt.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.