Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem tudod, milyen szín állna a legjobban az SLK Mercidhez? Itt a megoldás: a kaméleon fényezéssel egyszerre lehet zöld és lila színű kocsid.

Bár a hüllő színváltó képességével ellentétben a kaméleon (vagy más néven effekt, flip-flop) fényezés a legkevésbé sem szolgálja a környezetbe való beolvadást, hogy ez jó-e vagy sem, az leginkább attól függ, hogy milyen fényviszonyok mellett használod leggyakrabban az autót.

A hongkongi Wrap Workz által újrafényezett Mercedes-Benz SLK 250 roadster néha nagyon szép árnyalatokban pompázik, mintha az éjszakai város fényei tükröződnének vissza róla, máskor meg úgy néz ki, mintha feldühödött Újpest-szurkolók leöntötték volna egy liter lila festékkel, aztán még bevertek volna neki egyet a fényszórója alá. A speckó fényezésnek gyakorlati haszna nem sok van, kivéve talán azt az esetet, ha bankrablásra készülsz és a menekülőautó újrafényezésének/lecserélésének költségeit szeretnéd megspórolni egy ilyen okos megoldással.

A különleges Mercinek az mindenképpen jó pont, hogy egyelőre tényleg különleges, vagyis az extravagáns milliomosok erre a megoldásra még nem mozdultak rá olyan lendülettel, mint mondjuk az arany színű fényezésre, és hüllős-Mercis témából is láttunk már ennél sokkal rosszabbat is.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.