Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A kiszivárgott két, mobiltelefonnal lőtt kép után nem sokkal a McLaren felfedte a Genfben bemutatkozó új autóját, amely minden oldalról nézve tökéletes.

Az MP4–12C frissítésének tekinthető, de jelentősen megújult 650S elölről szinte egy az egyben a tavaly bemutatott P1-re hasonlít, és technikailag is sokat fejlődött az elődhöz képest: a motorháztető alatt a 12C 3,8 literes, ikerturbós V8-asának az erősebb változatát találjuk, amely immár 650 lóerőt képes kifejteni, így az új modell két tizeddel jobban gyorsul az elődnél: kerek három másodperc alatt van százon.

Az új aerodinamikai csomagnak köszönhetően a 650S 241 km/h-s sebességnél 24%-kal több leszorítóerőt generál, mint a 12C, emellett finomhangolták a lengéscsillapítókat is, az oldalsó szellőzőnyílásokat pedig kiszélesítették.

A fejlődésnek persze rendesen megkérik az árát: a 650S a hírek szerint nagyjából húszezer fonttal, vagyis majdnem hét és fél millió forinttal lesz drágább, mint elődje, a kupé változat ára 195 000 fontról (73,5 millió forintról), mag a kabrióé 215 000 fontról (81 millió forintról) indul.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.