Dr. Moreau mutáns verdája – Mercedes–Benz CL 500 AG Excalibur Prototype

Ki gondolná, hogy ha keresztezzük a Maseratit a Mercedesszel, a végeredmény egészen tragikus is lehet? Valószínűleg senki, és éppen ez volt a baj.

Dr. Moreau szerepét a litván AG műhely vállalta magára, akik egy 2005-ös, 500-as CL Mercit alakítottak át az olasz luxusautó stílusjegyeit szem előtt tartva, az életre keltett mutáns viszont leginkább a lakatlan szigeten élő őrült tudós teremtményeihez hasonlítható.

Hogy nem viccnek szánták, az elég nyilvánvaló, hiszen a belépő szintű CL-Merci alapból 306 lóerős motorját egészen 740 lóerőig pumpálták fel, belül pedig a legjobb minőségű Alcantara textillel és Swarovski kristályokkal bélelték ki a kocsit, amelybe nyolc darab parkolást segítő kamera is került.

Elszámították magukat, ugyanis a milliomosokat még a luxusfelszereltség sem tudta rávenni, hogy komplett idiótát csináljanak magukból az elöl 24, hátul pedig 30 colos kerekekkel felszerelt, elképesztően giccses autóval, így a kocsit tavaly csak 35 840 fontért sikerült elpattintaniuk – alig drágábban, mint amennyibe a 2005-ös CL 500 eredetileg került.

A kocsit valószínűleg nem egy gazdag atomfizikus vásárolta meg, legalább is erre következtethetünk abból, hogy az új tulaj szemmel láthatólag keresni is szeretne a pocsék üzleten: az Ebayen meghirdetett autóért hiába ajánlottak legutóbb negyvenezer fontot is, nem adta el a járgányt. A jelenlegi licit egy nappal a lezárás előtt nagyjából harmincezernél jár, így feltehetőleg a kocsi továbbra is marad a jelenlegi tulajdonosnál.

A hirdetés szövege

A unique opportunity to purchase the only AG Excalibur MB Protype in the world. Fully road legal and EEC/UK registered and has covered just 21000 miles from new.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon