Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kicsit világvégi hangulatú rendőrautó-tanulmányt mutatott be a Mercedes–Benz, mégis mindenki a G-osztályról beszél.

Milyen lesz a rendőrautó 2025-ben? A pályázatként feltett kérdésre sok neves autógyártó adta meg saját válaszát. Úgy tűnik, a Mercedes–Benz elég sötéten látja a jövőt, Ener-G-Force nevű koncepcióautóját városi járőrözés helyett inkább a harmadik világháborút átvészelő, az életben maradásukért bármilyen eszközzel küzdő hordák megfékezésénél tudjuk elképzelni.

Igaz, félő, hogy akkor a víz is hiánycikk lesz, amelyből a kocsi hidrogént majd elektromos áramot állít elő a saját meghajtására (az aktuális energiaszintről a küszöbökön látható színjelzés tájékoztatja majd a túlélőket).

A 2025-ös új világrend fenntartásánál azonban egyelőre fontosabb, hogy ez a tanulmány lehet a bő három évtizede gyártott, folyamatosan modernizált, de alapvetően elavult, ám már réges-rég legendává érett G-osztályú Mercedes utódjának előfutára. Az biztosan nem vízzel fog működni, a kocka-G-hez képest erősen lekerekített, a mai autókhoz képest erősen szögletes Ener-G-Force stílusjegyei viszont minden bizonnyal visszaköszönnek majd a G-utódon.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.