Házilag skalpolt Porsche-ritkaság egymillió euróért

A Porsche 959 a maga idejében a leggyorsabb sportkocsinak számított, ezenkívül igazi ritkaság, hiszen négy év alatt összesen 337 darabot gyártottak belőle. Nyitott tetős változatot viszont egyet sem.

Akkor mégis hogy lehet, hogy egy holland oldalon egymillió euróért hirdetik a 959 kabrió változatát? A válasz nagyon banális: miután a kocsi teteje egy balesetben megsérült, a tulajdonos úgy döntött, hogy a helyreállítás helyett inkább levágatja a sérült elemet, így létrehozta a világ egyetlen (ismert) nyitott tetős Porsche 959-ét. Az egyik képen látszik, hogy az átalakítás során a jobb összhatás kedvéért egy Porsche 911 Speedster szélvédőt raktak az eredeti helyére, de később a kocsi visszakapta az originál szélvédőjét.

A sportkocsit 1986 és 1989 között gyártották, 2,8 literes, 450 lóerős bokszermotorjával a kor leggyorsabb autójának számított: a százas tempót 3,7 másodperc alatt érte el, végsebessége pedig 317 km/h körül volt. Hogy az átalakítás hogyan hatott a teljesítményre, arra a hirdetésben nem térnek ki, de sokat biztosan nem lassult a tető hiánya miatt.

Az autó irányára egymillió euró, vagyis majdnem 300 millió forint, de az apróhirdetés szerint ez az ár nem végleges, tehát könnyen lehet, hogy ennél olcsóbban is hozzájuthatunk a teljesen egyedi Porschéhez.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon