Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A polgári repülés hamarosan új értelmet nyerhet: 2014-ben érkezik a Ford Fiesta-motorral és ejtőernyővel felszerelt Skyrunner, amely minden terepen jól boldogul, és még olcsó is – legalább is egy repülő autóhoz képest.

A héten megrendezett Lauderdale-i Nemzetközi Hajókiállításon bemutatkozó privát repülő 119 ezer dolláros (kb. 26 millió forint) árát persze érezhetően nem a magyar pénztárcákhoz igazították, de a több mint kétszer ennyibe kerülő Terrafugia Transitionhöz képest már súrolja a megfizethető kategóriát.

A Ford Fiesta 116 lóerős, egyliteres EcoBoost motorjával felszerelt kocsi ejtőernyővel és a hátuljára szerelt rotor segítségével emelkedik a magasba, ahol legfeljebb 320 kilométert tud megtenni 88 km/h tempóban. Irányítani a kormány mellett elhelyezett műszerekkel, valamint a kormányra kicsit esetlenül felszerelt iPaddel lehet, ha pedig véletlenül valami balul üt ki, akkor az autóba épített siklóernyő segítéségével menekülhetünk a szorult helyzetből.

420 kilogrammos tömegének köszönhetően a Skyrunner a földön egészen fürgén mozog: bár végsebessége csak 185 km/h, de 4,3-as gyorsulása egészen jó vezetési élményt ígér, ráadásul bármilyen terepen jól boldogul, nem úgy, mint a Transition vagy a szlovák Aeromobil, amelyek sokkal inkább repülők, mint autók.

(Forrás: Autoblog)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.