Reszkethet a Bugatti, itt az 1200 lóerős Weber F1

A korábbi BMW és Sauber Petronas Forma–1-es istállók mérnökeiből verbuválódott allstar csapat Weber F1 néven mutatta be új, gyártásra kész autóját, amivel nem titkolt céljuk, hogy letaszítsák a Bugatti Veyront a szupersportautók trónjáról.

Bár elképzelhető, hogy néhány szerencsés milliárdos már bőszen gyakorolja az aranykeretes antik tükör előtt, hogy „van egy Weber F1-em”, azért ne legyenek illúzióink: ahhoz, hogy valaki megszorongassa a patinás francia sportautó gyártót, több kell, mint egy jól összerakott kocsi. Ehhez már legalább egy veszettül jól összerakott kocsira van szükség, és nagyon úgy tűnik, hogy a Webernek éppen van is egy kéznél: állításuk szerint a legerősebb és legkönnyebb utcai szupersportautót építették meg, amit mi készséggel el is hiszünk, hiszen a Weber F1 1250 kilogrammos tömegéhez több mint 1200 lóerő párosul. A nem mindennapi teljesítmény/tömeg arányt úgy sikerült elérni, hogy a kasztni teljes egészében szénszálas anyagból készült.

A nyilvánosságra hozott gyári adatok egészen lenyűgözőek: a kocsi a V10-es erőművel kevesebb mint 2,5 másodperc alatt gyorsul százra, a kétszázas tempót 6,6, a háromszázas sebességet pedig 16,2 másodperc alatt teljesíti. Nem teljesen véletlenül kapta tehát az F1 elnevezést, bár a 400 km/h feletti végsebességével valójában még a Forma–1-es autókra is ráver egy keveset. A tökéletes gyorsulásról egy hatfokozatú félautomata szekvenciális váltó, valamint a Pirelli különleges, 20 colos abroncsai gondoskodnak.

Bár a BMW a Forma–1-ben nem tartozott a legsikeresebb csapatok közé, úgy tűnik, hogy a mérnököknek sikerült a legjobb dolgokat ellesni a sorozatból, ugyanis a terveik között szerepel egy még erősebb, 1600 lóerős hibrid változat megépítése is, amihez a Forma–1-es autókban (és a LaFerrariban) használt KERS technológiát is felhasználnák.

A New York-i Autószalon előtt egyébként csak úgy röpködnek a hangzatos kijelentések, a minap például a Shelby jelentette be, hogy sikerült megépíteniük a legerősebb utcai autót, az 1217 lóerős Shelby 1000 S/C-t. Ezek után érdeklődve várjuk a következő jelentkezőt, aki a Weber F1-re is rálicitál.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon