Franciaország másodszor is (csak) kiizzadta

Miután a dán–ausztrálon osztoztak a pontokon, a franciák egy győzelemmel továbbjuthattak. De nemcsak emiatt kellett pörögniük, hanem illett bizonyítani a tehetséget is. Nemigen sikerült.

Ahogy az sejthető volt, Deschamps változtatott, bár mi talán bátrabban hozzányúltunk volna a csapathoz, és pont nem úgy, ahogy ő. De végül is látott már ezt-azt a focipályán, szóval lehet, hogy konyít hozzá. Dembélét és Tolissót vette ki, pont azt a két játékost, aki nem mozgott rosszul, a Barca szélsője ráadásul bármikor képes veszélyt teremteni. Helyettük Giroud és Matudi került be, így a támadósor felállása némiképp módosulhat, Griezmann Giroud és Mbappé mögött játszhat.

Equipe de France on Twitter

La composition de l'Equipe de France ! #FRAPER

Peru drukkerei aranyérmet érdemelnek, nagyon sokan jöttek ki a meccsre, és elképesztő elánnal énekelték a himnuszt. Fantasztikus volt.

A Chelsea erőcsatárának beállítása abszolút jót tett a franciáknak, kell egy csúcsék, aki egyrészt megtartja a labdát, befordul, másrészt helyet csinál Griezmann-nak és Mbappénak. Meg is lett az eredménye, utóbbi a francia válogatott történetének legfiatalabb gólszerzője lett, miután Giroud megpattanó lövését két méterről bekotorta. 1–0

Előtte Griezmann-nak volt helyzete a 10. percben, csúnyán mellévágta, Varane fejese viszont nagyon közel volt. A legnagyobb lehetőség viszont Guerrero előtt adódott, de a rutinos támadó Llorisba vágta a ziccerét.

A folytatás viszont egyáltalán nem úgy alakult, ahogy  látszott az első félidő végén, Peru kihozta magából a maximumot, jobb volt a franciáknál. De annyira nem, hogy helyzetet is kialakítsanak, viszont Aquino eltalálta a kapufát távolról. Kitették a szívüket a peruiak, hogy legyen góljuk, pontjuk, de ez a jobb képességű franciák ellen nem volt elég.

Franciaország ezzel továbbjutott, Dánia ellen az iksz is elég lesz a csoportelsőséghez. Perunak már csak egy meccse lesz a vb-n.

B-csoport, 2. forduló

Franciaország–Peru 1–0 (1–0)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon