Neymart nem csak mi láttuk harmatgyengének

Otthon, Brazíliában is kapja az ívet rendesen.

És nem az idióta haja miatt, bár nyilván amiatt is megtalálták, mi se tudjuk túltenni rajta magunkat, hanem a játéka miatt is.

A Svájc elleni meccs közben, már a félidőben ezt írtuk róla: "Neymar öncélú és teljesen impotens játéka ellenére is fölényben voltak az első félidőben, ez az idei selecao nem olyan, mint Argentína, nem egyszemélyes." Óriási szerencséjük, mert akkor ők is vereséggel kezdtek volna. Persze Neymar így is akadályozta őket, például volt egy-két olyan szabadrúgás-szituáció, amit Coutinhónak kellett volna adnia, de nem volt szíve hozzá.

De a brazilok sem elvakultak, bele is álltak a sztárba.

– írta róla Esporte. Tökéletes jellemzés.

Volt, aki le is cserélte volna. Mondjuk mi is.

Brazíliának erős csapata van és megfelelő eszközei, hogy megoldást találjon a problémákra, ám úgy tűnt, Neymar egyedül akarja megnyerni a mérkőzést, és ezzel hátráltatta a csapatot. Nyilván a korábbi sérülése valamennyire felmentheti, ám az, amit a pályán mutatott, semmivel sem vitte előrébb a csapatot. Douglas Costa becserélése segíthetett volna, nem tudom, hogy miért nem játszott” – ezt az ESPN Brazil elemzője, Arnaldo Ribeiro írta.

A korábbi válogatott Zé Elias is megszólalt:

Az angol Independent szakírója, Miguel Delaney is kritikus volt:

Ennek ellenére is simán nyerhetett volna Brazília, ha belövi a helyzeteit, a videobíró meg végzi a dolgát. Costa Rica ellen már nem hibázhatnak Neymarék. Vele vagy nélküle.

(via; fotó: Matthew Ashton - AMA/Getty Images)

 

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon