Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Negyedikként Horvátország jutott a vb elődöntőjébe, miután kiejtette a házigazda oroszokat.

Mindkét csapat tizenegyespárbaj után jutott a nyolc közé, a házigazda oroszok Spanyolországot, a horvátok Dániát ejtették ki. 

  • Kezdőcsapatok:

FIFA World Cup 🏆 on Twitter

RUSCRO // Formations 👀 #WorldCup

Oroszország meglepetésre egész offenzívan kezdte a meccset, az első néhány percben teljesen beszorította a horvátokat. Utána visszaállt, és elkezdődött az a meccs, amit vártunk: Horvátország birtokolta a labdát, próbálta megtalálni a rést a hazaiak védelmén, Csercseszov csapata pedig a kontrákban, pontrúgásokban bízott.

Nem volt rossz az iram, igazán nagy helyzetek azonban nem voltak az első félórában, majd jött Cserisev és Subasicnak lőtt egy óriási gólt, 1–0:

Az oroszok nyolc percig tudták tartani az előnyt, Mandzukic ment el szélen, a pontos beadását Kramaric csúsztatta Akinfejev kapujába, 1–1:

A második félidőben sem változott a játék képe, a horvátok 65 százalékban birtokolták a labdát, de helyzetet egészen a 61. pericg nem tudtak kialakítani, ekkor Perisic hagyott ki óriási ziccert, hét méterről csak a kapufát találta el. Ennél nagyobb lehetőség már nem volt, iksz maradt 90 perc után. Jöhetett a hosszabbítás.

A 101. percben Vida fejelte előnybe a horvátokat, 1–2:

Oroszország képes volt visszajönni, Fernandes fejelt gólt, 2–2:

Az eredmény nem változott, ismét tizenegyesek jöttek, ahol a horvátok voltak a higgadtabbak és szerencsésebbek – Rakiticék jutottak a négy közé.

  • A tizenegyespárbaj:

Horvátország a döntőbejutásért a svédeket kiejtő Angliával játszik.

Negyeddöntő

Oroszország–Horvátország 2–2 (1–1, 1–2) – tizenegyesek után 3–4

(Fotó: A FIFA World Cup Facebook-oldala)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.