Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Bónusz Brigád a szívességi alapú személyszállítási mozgalommal azt szeretné elérni, hogy néhány hónapon belül legalább ezer sofőr használja rendszerüket. A mozgalmat egy saját autóval indítják, amit csak a megosztásos modell népszerűsítésére használnak dolgozói, de emellett a cég hatvan munkatársa is regisztrál az oldalon, és viszi felmatricázott autójával ingyen a jelentkező utasokat.

Közölték:

Ingyen.

A közlemény idézi Kaprinay Zoltánt, a társaság tulajdonos-ügyvezetőjét, aki kifejtette, a környezetvédők az autók önkéntes megosztásában látják az egyik leghatékonyabb eszközt a dugók kivédésére, a városi kocsiforgalom csillapítására és a légszennyezettség csökkentésére.

Bárki regisztrálhat a megosztásos modell használatára a bonuszbrigad.hu/elviszlek oldalon. Aki ezt megteszi, annak küldenek egy speciális matricát, az ingyenesen felvett utasnak pedig csak annyi teendője van, hogy az autóból posztoljon #elviszlek hashtaggel azért, hogy a mozgalom ismertté váljon és minél gyorsabban bővüljön.

Közösségi autómegosztással a GreenGo és a Mol Limo is foglalkozik – utóbbi már prémiumautókkal is –, de ezek fizetős szolgáltatások. Ingyenes csak 2010 januárjában a BKV-sztrájk idején, ideiglenes jelleggel.

Ha bejön, kíváncsiak leszünk a taxisok reakciójára.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Bónusz Brigád)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.