Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Tanítással kapcsolatos rendezvénnyé nyilvánította a szeptember 27-i globális klímatüntetést a Bécsi Közoktatási Igazgatóság.

Akár Bécs összes diákja részt vehet a 2019. szeptember 27-i globális klímatüntetésen, az Earth Strike-on, senki nem fog igazolatlan órákat kapni miatta. Feltétel, hogy a tanulóknak előre be kell jelenteniük a részvételi szándékukat, és felügyelőtanárnak kell kísérnie őket, és

mint például a demokratikus jogok gyakorlása vagy beszélgetés a klímavédelemről. Arról, hogy várhatóan hány iskola vesz majd részt a klímatüntetésen, a Közoktatási Igazgatóságnak nincs információja, mivel az egyes intézményeknek ezt nem kell jelezniük.

A Bécsi Népfőiskolák más módon csatlakozott az Earth Strike-hoz. 2019. szeptember 27-től

vagyis ezentúl a munkahét utolsó napján a minimumra csökkentik a nyomtatások számát. A cél, hogy felhívják a figyelmet a feleslegesen kinyomtatott oldalakra, és hosszú távon a hét többi napján is kevesebbet nyomtassanak a dolgozóik. Ennek érdekében egyébként helyi nyomtatók helyett központi nyomtatószobákat rendeztek be, így mindenki jobban átgondolja, el akar-e ballagni a folyosó végén vagy másik emeleten lévő nyomtatóhoz.

Ez is érdekelhet:

(A kép illusztráció, a 2019. május 28-i R20 klímavédelmi csúcstalálkozón készült, Bécsben. A színpadon Arnold Schwarzenegger, az R20 alapítója. Fotó: Thomas Kronsteiner/Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.