2035-től megtiltják a forgalmazásukat. De van kiskapu.

Az eddig tervezettnél öt évvel előbb, már tizenöt év múlva megtiltják a benzin- és dízelüzemű új személyautók és furgonok értékesítését – közölte kedden a brit kormány. 2017-ben ugyanis még azt jelentették be, hogy egy szélesebb körű, összesen hárommilliárd font (csaknem 1200 milliárd forint) költségvetéssel előirányzott több évtizedes környezetvédelmi program keretében 2040-től már csak elektromos, illetve hibridüzemű autók és kisteherautók kerülhetnek forgalomba Nagy-Britanniában.

Boris Johnson brit miniszterelnök azonban az ENSZ novemberre Glasgowba összehívott 26. nemzetközi klímakonferenciájának (COP 26) keddi londoni előkészítő rendezvényén Sir David Attenborough és a társrendező Olaszország miniszterelnöke, Giuseppe Conte társaságában bejelentette, hogy a kormány 2035-re előrehozta a csak belsőégésű motorokkal felszerelt autók és furgonok nagy-britanniai árusítási tilalmát.

A „csak” szócska itt nagyon fontos:

benzin- vagy akár dízelmotorok tehát lehetnek majd az új autókban 2035 után is Nagy-Britanniában, csak kell melléjük elektromos is, hogy már hibridnek számítson a rendszer.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában