Vettel beszólt Hamilton dominanciájára

Mondjuk szerintünk maradjon csak csöndben az, aki négy évig volt folyamatosan az élen.

Sebastian Vettel úgy nyilatkozott, hogy a jelenlegi Lewis Hamilton és Mercedes dominancia, valamint a bonyolult szabályok elveszik a szurkolók kedvét attól, hogy nézzék a Forma-1-et.

Vettel mondjuk inkább maradjon csak csöndben, ugyanis a Red Bullal ugyanúgy végigdominált egy jó négy éves szakaszt, ezért nem teljesen értjük, miért gondolja úgy, hogy joga van kritizálni a britet és a Mercit. A német ugyanis arra panaszkodik, hogy mióta bevezették a V6-os motorokat, azóta nincs esélye más csapatnak a győzelemre, és két év alatt 32 győzelmet húztak be Hamiltonék.

„A Mercedes dominanciája az utóbbi két évben teljesen elvette az izgalmat a sportágból, és emiatt már a szurkolókat sem érdekli annyira a sportág. Az új szabályok is túlságosan a részletekre összpontosítanak, pedig szerintem a Forma-1-ben nem a leggyorsabb csapatnak, hanem a leggyorsabb pilótának kéne nyernie.”

Vettel azt sem titkolta, hogy nem tetszenek neki az új generációs autók sem, és szarnak nevezte az új V6-os erőforrásokat is. A Ferrari pilótája összesen három győzelemre volt képes 2015-ben, de abszolút nem elégedett azzal, hogy merre tart a sportág.

„Az autók mindig is a legfontosabb részei lesznek a sportnak, ez régen is így volt, de nem kéne ennyire bonyolult szabályokat létrehozni. A nézők szeretnék tudni és érteni, hogy hogyan működnek technikailag ezek az autók, és ez jelenleg sajnos nem elérhető a számukra. Valamint a hang is vállalhatatlan.”

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon