A világ legjobb állásai - Te mikor tudnál kezdeni?

Tesztelnél franciaágyakat pénzért? Száguldanál le vízicsúszdákon fizetésért? Kipróbálnál nászutakat, ha ez lenne a munkád? Ezek az emberek nap mint nap ezt teszik!

 1. 8/8


  Luxus franciaágy-tesztelő

  Roisin Madigan élete nagy lehetőségét kapta meg, amikor megcsípte az álommelót: egy cég speciális franciaágyainak tesztelésére nyert jogot, és ehhez semmi másra nincs szüksége, csak hogy minden éjjel bennük aludjon. Ha megírja a tapasztalatait, és segít a tökéletes alvás elősegítésében, naponta (!) kb. 350.000 forintnyi összeget tehet zsebre.

 2. 7/8

  Paradicsomi sziget-felügyelő

  Eléggé felbolydult a világ, amikor a Hamilton-sziget felügyelőt keresett. Na nem rendőri melóról volt szó, egyszerűen csak henyélni kellett a parton, vagy ahol éppen kedvünk szottyant volna. Ben Southall kiütötte közel 35.000 versenytársát a melóból. Nem lehetett egyszerű dolga, hiszen olyan speciális feladatokat kellett végrehajtania, mint az úszás, vagy a snorkelezés.

 3. 6/8

  Nászút-tesztelő

  Minden idők egyik legjobb páros melója: az egyik ír turisztikai vállalat pályázatot írt ki nászút tesztelői munkakörre, amire nem nagy csoda, hogy több mint 30.000 ember jelentkezett. Ki is választották Denise Duffield-Thomast és férjét, Markot a megtisztelő feladatra, akiknek hat hónapon keresztül a világ bármely pontján fel kellett tűnniük és ki kellett próbálniuk a nászutas ajánlatokat. Ez lehetett egy átlagos szobában töltött naptól kezdve a cápák között úszkálásig akármi. Minderről blogolniuk kellett. Nem rossz!

 4. 5/8

  Vízicsúszda-tesztelő

  Azért nem annyira egyszerű meló, ami Tommy Lynch ölébe hullott: vízicsúszdákat kell kipróbálnia a világ összes helyszínén. Emberünk biztonsági és élvezhetőségi kérdésekért is felel. El bírjuk képzelni, amikor a tulajdonosok megörülnek, hogy végre megjött a szakértő, aki flip-flopban és fürdőgatyában kérdezi, merre van a céleszköz.

 5. 4/8

  Jégkrém-fejlesztő

  A Ben & Jerry’s jégkrém megvan? Az egyik termékfejlesztője viszont biztosan nincs. Őt Kristen Schimolernek hívják, az a feladata, hogy új ízeket hozzon létre, és minden nap jégkrémet egyen. Állítása szerint ezt többnyire reggelire teszi meg. Adódik a kérdés, hogy miért nem hízott eddig Jabbára, a válasz pedig egyszerű: a cége ingyen és bérmentve biztosítja a dolgozóinak a közeli konditerem használatát.

 6. 3/8

  Óvszer-tesztelő

  Na a barátnődnek/feleségednek ezúttal biztosan nem lenne problémája azzal, ha hazaviszed a munkát. A Durex a világ szinte minden pontján keresett már embereket az állás betöltésére. Nincs más dolgod, mint használni a terméket, megírni a tapasztalatokat. Sajnos a meló nem fizet túl jól, de valószínűleg nem ebből akarnánk összeszedni azt a rongyos pár milliárdot arra rég kinézett luxusszigetetre.

 7. 2/8

  Prosti-tesztelő

  Igen, ilyen is létezik. A chilei Jaime Rascone-nak az a feladata, hogy ellenőrizze az egyik bordélyház minőségét. A DJ-ként és modellként is dolgozó férfi azért kapta a melót, mert nem volt senki, aki az utolsó körben letesztelte volna a lányokat. VIP cégről beszélünk, tehát igazán jó csajokat kell Rascone-nak bevállalnia. Nagyjából 70 lány fordul át egy évben a férfin, akinek papírmunkát is kell végeznie, nem csak azt osztályoznia, a lányok hogyan mozgatták a csípőiket, és hogyan nyögdécseltek. True story!

 8. 1/8

  Tévés hulla

  Ha mindig is filmes karrierre vágytál, kezdd a legalján! Légy tévés halott valamelyik filmben, vagy sorozatban, semmit sem kell tenned, csak egy helyben feküdnöd mozdulatlanul. Napi 200 dollárt, azaz kb. 45.000 forintot lehet zsebre vágni henyéléssel. Persze ezt sem lehet minden nap művelni, de azért kiegészítő keresetnek nem rossz. Nyilván hatalmas a túljelentkezés…

  Olvass olyan illegális pénzkereseti módokról, amelybe semmiképp sem szabad belemenned!

Lehetsz fiatal, kellhet a pénz, de ennyire azért mégsem.

Bérszakdolgozat-írás

Pénzért elkészíteni más szakdolgozatát szerencsére egyre cikibb és megvetett tevékenységnek minősül Magyarországon. Egy átlagos szakdolgozat két hét alatt készül el, amelynek piaci díja 120–150 ezer forint a feketepiacon. Mindez azonban intenzív munkával jár: aki ilyet bevállal, gyakorlatilag két hétig ki sem teheti a lábát otthonról. A bér-szakdolgozás óriási hátránya, hogy mindehhez nagy tudásra, nyelvismeretre és kutatómunkára van szükség. Általában ismerősökön, barátokon keresztül köttetik meg az üzlet. Komoly veszélyfaktor, hogy akár évekkel később is kiderülhet a stikli, így jelentős zsarolási potenciállal kell szembenézniük azoknak, akik megrendelőként később közéleti szerepet vállalnak.


Internetes aljamunka

A Google AdWords megjelenése előtt virágoztak az internetes hirdetési csalások. Proxyszerveres, anonim IP-címről érkező bérkattintásokkal viszonylag könnyen lehetett felturbózni egy hirdetés forgalmát, ám jelenleg a Google rendszere 98 százalékban kiszűri a sötétben bujkálókat (vagy algoritmusaikat). Bár blackhat seo vonalon ma is lehet látványos növekedést elérni egy weboldal látogatottságánál (maximum fél évig), e mögött nem áll valós teljesítmény. Mi a hasonló – rossz szándékú, kétes – kategóriába tettük az összes, ún. MLM-rendszeren alapuló ügynöki munkát is. Bár ezek a cégek legálisan működnek, az ismerősök, barátok megkörnyékezésére alapozó ügynöki munkák etikai értelemben az internet legalját jelentik – és nem is lehet velük sokat keresni.


Bankrablás

Az egyik legkockázatosabb pénzkereseti mód, mert a lebukás biztosra vehető. Sokan gondolják, hogy képesek megtervezni és kivitelezni egy bankrablást, ám óva intjük őket: a végén mindenki lebukik. Ráadásul a bankok egyre fejlettebb eszközöket vetnek be a bankrablók ellen – ezek egy része ismert, más részük nem. A festékpatron, biztonsági zár, rendőrségi pánikgomb mellett léteznek olyan technikák, amelyekről a bankrablók még soha nem hallottak. Nem is beszélve arról, hogy minősített esetben tíz–tizenöt év börtönbüntetést is kaphatunk bankrablásért.


Férfiprostitúció

Bár az idősebb nőket kielégítő férfiprostituáltakról számos legenda kering, a valóságban csak kevesek vállalhatják be ezt a munkát. A vonzó külső mellett intelligenciával, jó kommunikációs készséggel és empátiával is rendelkezni kell. Nemcsak a szexcsődör, hanem a lelket ápoló pszichológus szerepét is el kell tudni játszani. Ezzel szemben a férfiaknak szóló férfiprostitúció pontosan úgy működik, mint a férfiaknak szóló női: gyomorforgató munkával viszonylag sok pénzt lehet keresni, ám lelkileg könnyen belerokkan az ember. A férfiprostitúció főként az interneten van jelen, de a fiatal – többnyire román és ukrán – fiúkat például megtalálhatjuk a fővárosi Duna-korzón is. A hazai golden boyok (fiatal kitartottak) és silver daddyk (idős, gazdagabb kitartók) társadalma meglehetősen rétegzett. Hazánkban öt–hat százezer homoszexuális ember él, a családtagokat és barátokat is számítva, nagyjából 800 ezer embert érinthet a homoszexualitás.


Drogkereskedelem

A kemény drogok terjesztése veszélyes üzlet, Magyarországon általában külföldi szervezett bűnözői csoportok kezében van. Ha valaki olyan hülye, hogy ezzel kíván foglalkozni, akkor alaposan fel kell kötnie a gatyáját. Ugyanakkor hazánkban sok fiatalember úgy véli: a könnyű drogok – elsősorban marihuána – termesztése és terítése óriási üzlet, amibe szívesen belevágna. Ne tegye! Még a házibuliban átadott, egyetlen szál jointért is akár kettő–nyolc terjedő börtönt is kaphatunk.

Az ember nem mindennap vesz részt üzleti találkozón, de amikor igen, akkor jó benyomást kell tegyen. Vajon elég néhány éles észrevétel, jó ötlet, hogy a kollégák mérvadónak tekintsék véleményünket? Sajnos ez nem ilyen egyszerű, sokféleképpen elbénázhatunk egy ilyen meetinget. Hogy ez ne történjen meg, adunk egy-két tanácsot.

Szereped szerint öltözz

Még el sem kezdődött a meeting, de máris a megjelenés problémájába ütköztünk, ami ezúttal is fontos lesz. A cég légköre nyilván befolyásolja az öltözködési módot, de tegyük fel, hogy öltönyben mész. A találkozón betöltendő szereped szerint válaszd meg a viselt színeket. Ha vezető, irányító szerepet osztott rád a sors, akkor a színösszeállítással ezt kiemelheted. Sötét öltönyt és világos inget válassz, kontrasztos, vagy akár élénk színű nyakkendővel, ezzel el is van intézve a tekintélyt parancsoló megjelenés.

A konkrét színkombinációk közül ezt ajánljuk

 • fekete öltöny, fehér ing, piros nyakkendő
 • szürke öltöny, törtfehér ing, mélyvörös nyakkendő
 • sötétkék öltöny, fehér ing, bordó nyakkendőHa egy résztvevő vagy a sok közül, ne hívd fel annyira magadra a figyelmet, viselj kevésbé parancsoló, domináns színeket. Öltözékeddel sugallj nyitottságot. Az alábbi összeállítás például nem túl hivalkodó, de ízléses.

A konkrét színkombinációk közül ezt ajánljuk

 • világosszürke öltöny, halványlila ing, sötétszürke nyakkendő
 • sötétszürke öltöny, fehér ing, sötétkék nyakkendő
 • bézs öltöny, fehér ing, halványkék nyakkendőAmire még külön figyelj oda: megfelelően legyen betűrve az inged, és ne legyenek rajta izzadságfoltok. Ne viselj vékony inget, ha szőrös a mellkasod, senki nem akarja a mellszőröd által alkotott avantgárd formákat szemlélni. Öltöny alá a rövid ujjú inget felejtsd el, a zakót pedig csak akkor vedd le, ha a vezető is leveszi.

Tedd és ne tedd

Megvan a helyes öltözék, fussunk neki a meetingnek! Amire jobb, ha odaérsz tíz perccel korábban, így helyet tudsz majd foglalni, és át tudod gondolni, miről lesz szó. Ha mégis elkésnél pár perccel, akkor lopakodó üzemmódban foglalj helyet, ne kelts túl nagy feltűnést. Felkészülten érkezz meg, ha te vagy a felelős, legyen tiszta mindenkinek, hogy miről lesz szó. Papír és toll legyen nálad. Ha előadást kell tartanod, akkor a prezentáció vázlatát küldd el a résztvevőknek pár nappal a találkozó előtt.

Amennyiben valaki beszél, ne szakítsd félbe, és ne dobj fel a melletted ülőnek valami mókásnak hitt témát, ezért már az általános iskolában is elültetés járt a legstréberebb lány mellé, az első padba. Mindig várd meg idősebb, tapasztaltabb kollégáid hozzászólásait, légy udvarias. Ha kérdésed, kommented van, azt jelezd egy mozdulattal, röviden és tömören fogalmazz. Maradj nyugodt, ne dobolj az asztalon és ne nyomkodd a tollat. Ne tedd karba a kezed, tenyered legyen nyitott, lábad ne kulcsold össze, ezáltal testbeszéded nyitottságot fog sugallni. Tartsd meg a szemkontaktust, és ne nézegesd a telefonodat, az e-mailek megvárnak, ha elfelejtetted lehalkítani és megszólal, a világért se vedd fel. Kollégáid fejben ekkor már úgyis kivágtak az ablakon, ne feszítsd tovább a húrt. Ha nem szükséges, a laptopot se kapcsold be, mert elvonhatja a figyelmet.

Az az optimális, ha minden résztvevő a találkozó elejétől a végéig marad, a ki-be mászkálás elvonja a figyelmet és azt sugallja, hogy egyeseknek nem fontos ez az esemény. Általában mindig van egy időkorlát, amivel mindenki számolhat. A találkozó témájától el lehet térni, de próbáld meg a beszélgetést az eredeti medrében tartani. A felvetődött problémákra pedig ott helyben keressetek együtt megoldást, végülis ez az egész meeting lényege. Továbbá mindig legyen valaki, aki jegyzetel és összefoglalót ír, amit utána szét lehet küldeni a résztvevők között, illetve azoknak, akik valamilyen okból nem tudtak részt venni a beszélgetésen. A találkozó végén foglaljátok össze a következő lépéseket, feladatokat, a vezető pedig köszönje meg a részvételt.

Összefoglalva

A hatékony munka kulcsa lehet egy-egy ilyen megbeszélés, amely után mindenki új ötletekkel és lendülettel folytathatja a tevékenységét. Ha ezt a néhány tanácsot megfogadjátok, akkor feltehetőleg minden simán fog menni. Azért azt se feledjétek, hogy az illedelmesség és a jó hangulat nem zárja ki egymást, sőt utóbbi ezeknél a szabályoknál általában többet ér.

A siker titka tehát

 • előkészület
 • pontosság
 • megfelelő öltözék
 • illem
 • hatékonyság
 • köszönet

Player Autószalon