Mostantól ihatsz az egészségedért.

A Szingapúri Nemzeti Egyetem kutatói megalkották a sachit, az egészséges alkoholt, ami azért egészségesebb és környezetkímélőbb társainál, mert

szójából készült tofuból hozzák létre, így tele van antioxidánsokkal, az előállítása során pedig nem képződik hulladék.

A 8%-os alkoholtartalmú ital egészen pontosan a tofuból kinyert savó felhasználásával készül, és két hétig erjesztik. Az első adagot három hónap alatt sikerült összehozni. Az íze állítólag a habzóborokéhoz hasonlít.

A szakemberek úgy vélik, hogy a csontok és a szív egészséges működéséhez is jelentősen hozzájárul, plusz a rák megelőzésében is fontos szerepet játszhat. Ettől függetlenül a mértéktartás ebben az esetben is ajánlott.

(Forrás / fotó: Independent / Warner Bros.)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen borospoharak léteznek, és melyikből mit igyunk? Mutatjuk, hogy miért nem mindegy!

Helly Hansen ismét a legjobbakkal állt össze a maximális teljesítményért

Egy okos, szép, szőke lány

További cikkeink a témában