Ilyen hajmeresztő végigmenni motorral a világ legveszélyesebb útján

A D915 nevű utat 'Highway to Hell'-ként is emlegetik és a világ legveszélyesebb útjának nyilvánították. A 29 hajtűkanyarból álló, biztonsági korlát meg úgy bármilyen biztonságos dolog nélküli útról készült videót nem a nyúlszívűeknek ajánljuk.

Törökország Trazbon tartományában metszették a hegyekbe ezt a halálkanyart, ami az utóbbi években kiérdemelte a világ legveszélyesebb útja címet.

Az utat orosz katonák építették 1916-ban, nincsenek se sávok, se aszfalt, se korlát és néhány kanyar annyira extrém, hogy csak több manőverrel lehet megfordulni. Nézd meg és kapaszkodj erősen valamibe:

Az utóbbi években több emberéletet is követelt az út – nem nehéz látni, miért; egyetlen elhibázott kanyar és ennyi volt. A D915 kockázatosságával idén letaszította a trónról a hírhedt bolíviai Yungas utat (kedves becenevén: Death Road), ahol évente 2-300 ember veszti életét. Na, te végig mernél menni rajta?

Egy sziklás tengerpart már önmagában brutálisan romantikus, de ha pár sziklák közé ékelődött ház is van a képben, akkor egyenesen felülmúlhatatlan.

Cinque Terre, azaz Öt föld a neve annak az öt településből álló régiónak, amely a Ligur-tenger partján, Genova és La Spezia között található. Lenyűgöző szépségű falvak meredek hegyoldalakba épített teraszokon, nem is kell külön ecsetelni, pontosan látszik minden a fotókon.

Öt faluról beszélünk, aki itt él, az valószínűleg a turizmusból szerzi a napi betevőt, ennek megfelelően a hely kicsit kirakat jellegű. A Vernazza, Riomaggiore, Monterosso al Mare, Corniglia, Manarola ötösfogatban összesen mintegy tízezer helyi lakos található, és minden helyire jut legalább egy turista, rosszabb napokon másfél.

Ezzel aztán minden rosszat el is mondtunk erről a helyről, amit a jóisten is képernyővédőnek teremtett, annyira ott van benne minden olyan elem, ami utazásra, felfedezésre csábít minket.

Egy apró gyöngyszem bújik meg a nagy víz közepén valahol Japán és a Fülöp-szigetek között félúton.

Meglepő módon a kilenc négyzetkilométeres sziget nem lakatlan, 170-en élnek rajta. Aogashima különlegességét a másfél kilométeres kalderában található kisebb kúp adja, ami olyan, mint egy minivulkán a nagy vulkánban.

A Japán Meteorológiai Ügynökség a szigetet C-osztályú aktív vulkánnak tartja, bár utolsó alkalommal 1780–85 között tört ki. Akkor az ott élő 130 embert evakuálni kellett. Ez kiváló alkalom lehetett volna, hogy soha ne menjenek vissza egy ennyire apró szigetre a semmi közepén, de Aogashimában ezek szerint van valami, amitől nehéz megszabadulni.