Divatmorzsák a Szelektorból - Heti mustra

Szelektor válogatásunk ezúttal híres divatmárkák eddig kevésbé ismert oldalát kívánja bemutatni. Az új vonalak és trendek mellett, a névtől olykor szokatlan, és talán nem is várt darabokkal foglalkozunk, továbbá terítékre kerül az elmúlt hetek egyik legnagyobb port kavaró története, ami egy bizonyos névváltoztatással kapcsolatosan indult el.

Yves Saint Laurent „Kennedy Show” Loafers

Heti favoritjai közé tartozik az YSL divatház kínálatából a következő cipő. Hamisítatlan nyári darab, gumírozott felületének köszönhetően azonban akkor sem kell kétségbeesned, ha útban hazafelé elkap egy zápor.  Az Yves Saint Laurentről az utóbbi időben azonban nem a kollekciója kapcsán, sokkal inkább a divatházat érintő névváltoztatásból kifolyólag beszélnek. A tavasszal távozó kreatív igazgató, Stefano Pilati helyét Hedi Slimane, divattervező és sztárfotós vette át. Az új irányítás minden lépését lélegzetvisszafojtva követi a divatipar, de arra senki nem számított, hogy egy drámai húzással Yves Saint Laurentről Saint Laurent Parisra nevezi át a legendás párizsi divatházat. A merész tervező célja a divatház tisztaságát beilleszteni egy új korszakba, mindezt úgy, hogy az eredeti eszmeiség ne sérüljön. A 2013-as tavaszi-nyári bemutatókon már új névvel és megújult arculattal lesz jelen a cég, amit mi az előbbi kijelentés tekintetében érdeklődve várunk.

Drake’s Dotted Pocket Square 

Ez a könnyű, sötétkék selyemből készült kendő tökéletes záróakkordja lehet egy formális viseletnek. A klasszikusnak számító pöttyös mintázattal mi leginkább egy sötétszürke öltöny zakózsebében tudjuk elképzelni ezt a kifinomult kiegészítőt.

Amsterdam Shoe Co. ’Market Tote’

A minimalista esztétikát hordozó lábbeliktől kissé elszakadva, nemrég táskák forgalmazásába fogott a legendás divatcég. A Bangladesben készült táskák arany juta rostból, pamut bélésből és egy speciális külső vízálló rétegből állnak, továbbá az utolsó simításig kézzel készülnek. Tökéletes kiegészítője lehet egy tengerparti délutánnak, hiszen anyagának köszönhetően ellenálló, belső rekeszeiben pedig még értéktárgyainkat is biztonságban tudhatjuk.

Eric Koston x Oakley „EK Singature” Series Sunglasses

Az ikonikus profi gördeszkás, Eric Koston és az Oakley együttműködéséből született meg a divat brand nyár második felében megjelenő, új napszemüveg kollekciója. A terepmintát barna árnyalatban hordozó darabok mindegyike bronzszínű, magas UV védelemmel ellátott lencsét kapott, stílusuk pedig a klasszikus Oakley jegyeken túl hordoz némi vintage jelleget is. A kereskedelmi forgalmazás július 1-én kezdődik, keresd őket online.

Burberry London Packaway Blaser

A funkcionalitás és a formális öltözködés tökéletes házasítása öltött alakot ebben a Burberry zakóban. A tengerész kék blézer szabása elegáns, anyagának köszönhetően pedig egy táskában megtett utat is gyűrődések nélkül képes túlélni. Hosszabb-rövidebb utazásokra tehát egyaránt ideális választás, főleg azok számára, akiknek a pakolás nem éppen az erősségük.

 

Ha a múltheti válogatásunkról lemaradtál volna, most rögtön pótolni tudod azt. 

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon