Street Fashion: egy újabb igazi firenzei

Firenze valahogy állandóan olyan kimeríthetetlen témát nyújt a street fashion fotósoknak, mint a Való Világ a magyar bulvárnak. Mi előbbit egyáltalán nem bánjuk, főleg ha ilyen a végeredmény. Ez az úr tökéletes összhangot talált a barna kabáttal és a cipővel, sőt rajta még a kikandikáló fehér zokni sem zavaró. Azért nem, mert tudatosan lett felvéve, csakúgy mint rajta minden ruhadarab - ettől tűnik érdekesnek.

Forrás

Street Fashionnel jelentkeztünk már a héten Párizsból is!

Lassan tendenciává válik, hogy már május elején berobban kicsiny hazánkba a nyár. Ez alól az idei év sem kivétel, melegrekordok dőlnek meg egyik napról a másikra, a televíziók csinos időjósnői pedig holmi szaharai hőségről beszélnek szüntelen. A nap elleni védekezést ennek ellenére hajlamosak vagyunk pusztán a balatoni hosszúhétvégékre vagy a rövid külföldi utazásokra időzíteni, holott ilyenkor akár már az otthonunk és a munkahelyünk közötti távolság megtétele alatt is lepirulhatunk. Annak érdekében, hogy te ne úgy kezd a szezont, hogy bőröd máris úgy fest, mint egy karácsonyi sült pulyka, most adunk néhány tanácsot.

Először is fontos leszögezni, hogy a Kulabá-chic senki számára sem előnyös, annál is inkább, mert a Melanoma Malignum statisztikai adatai négyszer rosszabbak, mint harminc évvel ezelőtt. Érdemes tehát befektetni egy minőségi napkrémbe, ami nem feltétlen egyenlő egy másfél szobás lakás árával.

Nem, hiszen számos megfizethető és széles spektrumú napvédő termék közül választhatsz például a DM üzleteiben, és az szinte mindegy, hogy ötszázat vagy ötezret adsz ki érte, a kulcs az említett termék alkalmazásában rejlik.

A legtöbb ember nem használ annyi krémet, amennyit a délutáni tengerparti ejtőzések során a bőr igényelne. Minden egyes kezelésnél legkevesebb két milligramm krémre van szükséged egy négyzetcentiméternyi bőrfelületre. Hidd el, ez abszolút nem pazarlás egy kétszáz milliliteres flakon esetében.

A másik kulcsfontosságú tényező, hogy mikor és milyen gyakran használod a napvédő krémet. A szezon első napozásánál mindenképpen javasolt – és később sem árt betartani -, hogy már az előtt félórával bekend tested, mielőtt még kilépnél az ajtón. Ennyi idő szükséges ugyanis, míg bőröd kellően reagál a krém hatására. Ne várj tehát addig, míg a zsúfolt parton megtalálod az ideális fekhelyet, hiszen ha érzékeny a bőröd, akár annyi idő is elegendő, hogy szerezz egy kis napégést.

Ne hagyd, hogy megtévesszen az üvegen található vízhatlan felirat. Olajos termékekről beszélünk, ezért akár a legjobb minőségű krémeknél is előfordul, hogy egy rövid mártózás, vagy akár az izzadság is lepergeti bőrödről a védőréteget. Ezért azt javasoljuk, hogy az üveget mindig tartsd kéznél, és mikor szükségét érzed, kend újra magad.

Végül, de nem utolsósorban: ne használj tavalyról maradt krémet. Ezek a termékek ugyanis olyanok, mint az élelmiszer. Azt gondolhatod, hogy egy félig teli flakon 2007-ből megteszi és még spórolsz is vele, de ne hagyd, hogy ezen a filléres tételen ússzon el egy kellemes nyaralás élménye.

A faktorszámról

Többféle információ lelhető fel a faktorszámmal kapcsolatban. A természetes védekező képességet bőrtípustól függően 5 és 30 perc közötti időtartamra tehetjük, a legfehérebb, legérzékenyebb bőrtípus értelemszerűen kevesebb idő alatt megég. A faktorszám ezt az időértéket növeli meg annyival, amilyen értékű, tehát ha a bőröd közepesen érzékeny és 15 perc alatt megég, akkor a 10-es faktorú naptej 150 percre növeli a leéégés elleni védettséget.
A másik, tudományos(abb) magyarázat az, hogy az UVB sugárzás hány százalékát képes kiszűrni a naptej, amely egy egyszerű képlettel számítható: (1 - 1/[faktorszám])x100. Tehát egy 10-es faktorú naptej esetén (1 - 1/10)x100 = 90, így a káros sugarak 90%-a ellen védett vagy. Olyan, hogy 100%-os védelem nem létezik.
Mi inkább az utóbbinak hiszünk.

Ha csak a hétköznapokat vesszük alapul általánosan elmondható, hogy a férfiak többsége nem feltétlenül szeret táskát hordani magával, ellenben szereti kedvenc tárgyait különböző zsebeiben tudni. Ha eddig azt gondoltad minden kellék nálad van ahhoz, hogy megzabolázd a várost, most meg fogsz lepődni. Összeállítottuk a tízes listát, amin csakis egy sikeres nap kellékei szerepelnek, és ha ez még nem volna elég, ezek a tárgyak egytől egyig elférnek egy nadrágzsebben is.

 1. 10/10


  Öngyújtó

  Listánk első – és minden bizonnyal nem utolsó – eleme, amivel még maga Bear Grylls is heves bólogatások közepette értene egyet. Akár dohányzol, akár nem, a tűz lételem és még egy nagyvárosi környezetben is a „sosem tudhatod, mikor jön jól” kategóriába sorolhatóvá teszi az öngyújtót. Légy résen hát, és tarts magadnál mindig egy stílusos darabot.

  A Zippo honlapja.

 2. 9/10

  Névjegykártya

  Legyél kis–, vagy nagyvállalkozó, utazz bármilyen bizniszben, mindig legyen nálad névjegykártya. Hitelességed növeli, ha nem zakód zsebében hordozod őket, hanem egy – az erre a feladatra hivatott – kártyatartót használsz.

  Egy megoldási lehetőség: Postalco Business Card Holder & Wallet.

 3. 8/10

  Toll

  Egy elegáns toll bármilyen szerződésnek képes új tartalmat adni. Főleg úgy, ha a szignóhoz saját tollad használod. Egy szép, fémből készült íróeszköz ajándéknak sem utolsó, finoman jelezheted az asszonynak, ha közeleg a szülinapod, hogy vegye fontolóra ezt a lehetőséget. Szürke zokniból úgyis van már vagy hat pár a fiókban.

  A vágy tárgya egy Caran D'Ache Ecridor Ballpoint Pen.

 4. 7/10

  Zsebkés

  MacGyver óta tudjuk, ennek a tárgynak a felhasználhatósági módozatai gyakorlatilag a végtelenhez közelítenek. Így legyen a feladat egy postai küldemény kibontása, egy melltartó lepöccintése, vagy egy bomba hatástalanítása, erre az eszközre bármikor számíthatsz.

  A kézzel készült gyönyörű zsebkés: G. Wiseman Handmade Pocket Knife.

 5. 6/10

  Flash drive (pendrive)

  Ha a barátnődnél töltöd az estét, de valami oknál fogva álmatlanul forgódsz, és a channel surfing közben sem találsz olyan műsort, aminek címében ne szerepelne a „helyszínelők” szó, örülni fogsz, ha zsebedben ott lapul a Trónok Harca első évad.

  Szép, gyors és Sony.

 6. 5/10

  Körömvágó csipesz

  Ha a heti esedékes körömápolás véletlen kimaradt, és erre már csak az irodában döbbensz rá, nyugtasson meg a tudat, hogy valamelyik zsebedben ott a csipesz. Azok számára, akik gyakran kelnek hosszabb-rövidebb utakra, praktikus megoldás lehet egy teljes körömápoló szettet állandó jelleggel az utazótáskában tartani.

  Standard körömcsipesz: Dovo Nail Clippers.

 7. 4/10

  Fésű szett

  Nem olyan vészes, mint ahogyan hangzik. Mindössze egy kisméretű fésűt, és annak tokját takarja, ami hasznosnak bizonyul, ha egy-egy meeting előtt úgy látod, nem árt belőni a rőzsét.

  Összecsukható fésű: Kent 20T Folding Comb.

 8. 3/10

  Jegyzetfüzet

  A vizuális szakterületeken dolgozók minden bizonnyal tudják, hogy sokszor hasznos - még ha csak vázlatosan is – papírra vetni a gondolatokat, nehogy azok később elvesszenek. Egyébiránt olyan hétköznapi feladatokra is tökéletesen megfelel, mint egy rögtönzött bevásárló lista lefirkantása.

  Apró és színes: Postalco Notebook.

 9. 2/10

  Flaska

  A férfi legjobb barátja tud lenni egy flaska, amennyiben pedig tartalmaz némi alkoholos italt, könnyen segíthet új barátokat is szerezni. Ma már sokféle stílusban beszerezhető, nekünk azonban ez a bajszos a kedvencünk.

  A magyarázat felesleges, amin bajusz van, azt mi támogatjuk.

 10. 1/10

  Pénzcsipesz

  Kétféle férfi létezik. Az egyik, aki nem szeret takarítani, a másik, aki pénzcsipeszt hord magánál. Na várjunk csak... ez egy!

  Az esztétikus pénztartóhoz erre tessék.

  Csekkold A legújabb tavaszi férficipőket.