Tíz döbbenetesen ronda férficipő

Ellenállhatatlan a vágy szerkesztőségünk minden egyes tagjában, hogy neked, Kedves Olvasó, minden egyes írással át tudjon valamit adni. Néha csak egy apró, hasznos tipp, vagy egy hasfájdító röhögésre késztető sztori kerül elő, néha pedig hosszas elemzéssel próbáljuk bizonyítani álláspontunkat, de egyes esetekben meg kell állni egy pillanatra és rá kell csodálkozni az élet furcsaságaira. Ezúttal a férficipők között néztünk szét és szedtünk össze tíz egészen érthetetlenül ronda párt. Vigyázat, ökölcsapásokkal támadunk az esztétikai érzékedre!

Timberland Field Boot Supreme

A Timberland egy olyan márka, amit alapesetben jó szívvel ajánl az ember. Remek a minősége, a cipő kézbevételekor már megvan az az érzés, mint amit egy harmincéves G-osztályos Mercedesben ülve érzünk: ezt még az örökkévalóságnak tervezték. Amikor viszont a New York-i Supreme dolgozói a kezükbe vették ezt a túrabakancsot, akkor kellett volna pálcával odavágni. A céljuk az volt, hogy némi módosítással az utcai környezetbe is passzoljon a cipő. Ez egy elég tág kategória, és lehet, hogy a világ valamely pontján nem lógnánk ki az utcaképből rózsaszín leopárdmintával a bokánkon, de egyértelmű, hogy ez a lábbeli inkább rondább lett, mint szebb.

Rick Owens Wedge Zipped Boots

Rick Owens ruhái távolról szemlélve érdekesek, sötét hangulatú, androgün jelmezek, egyértelműen nem a hétköznapok kelléktárát hivatottak bővíteni, nade ez a csizma inkább hasonlít egy kentaur patájához, mint cipőhöz. És nem tudom, melyik férfi az, aki valaha is egy félig ember, félig ló testű lény akart lenni; mi nem ismerünk ilyet.

Reebok Ice Creams

A Reebok kifejezetten drága és még annál is csúnyább Ice Creams vonalán semmi sem stimmelt. Aránytalan forma és borzalmas színkombinációk jellemzik a néhány évvel ezelőtt kiadott, gördeszkázásra szánt cipőket. Feltehetőleg még az egyik legnehezebb deszkás trükknek tartott 360 flip beadása sem vívná ki a többi göris tiszteletét, ha valaki tényleg ebben ment volna ki a skateparkba egyet csapatni.

Nike Air Max Safari Pack

A szomorú elcsúfítás egy újabb példáját látjuk a Nike-tól, ahol voltak olyan munkatársak, akik tényleg elhitték, hogy az egyébként remek Air Max sorozatnak szüksége van egy kis állatszőrt idéző mintára. Ez jelentené a tervezői kreativitás végét?

Jeremy Scott Wings Leather Sneaker

Jeremy Scott életműve sem az esztétikumról szól, ő az, aki görbe tükröt tart a divatvilág elé, ezért egy csúnyacipő-listán feltétlenül ott a helye valamelyik kreációjának. Erre a szárnyas, színes, mintás magasszárú cipőre esett a választás, de igazából ha csukott szemmel rábökünk a webshopra, jó eséllyel hasonló rondaságú darabot sikerül kilőnünk. Scott listánk Jolly Jokere.

Ugg Mens Classic Short Boot

Az ilyen UGG csizmák állítólag jól szellőznek és nagyon melegek, de inkább fagyjon le a férfi lába, mint hogy ilyenbe bújjon. Borzalmas mellékterméke a divatnak ez a formátlan csizma, ami kizárólag Ausztrália bosszújaként értelmezhető a világ felé. Vagy csak egy rossz vicc.

Buffalo Classic

Számomra egészen hihetetlen, hogy a kilencvenes évek egyik legborzasztóbb darabját, a Buffalo bakancsát még mindig lehet kapni. Űrpata, traktorcipő, holdjáró: ez csak néhány a szerencsétlen cipőre aggatott gúnynevek közül, amelyet mintha kizárólag feszülős Agressor pólóval és nonfiguratív mintás farmerral hordott volna a másodvonalbeli német technóra bulizó fiatalság. Egy letűnt kor értelmezhetetlen emléke.

Adidas x Opening Ceremony OC Dress Rubber Shoe

Nem irigylem az oki-ni webshop személyzetének azon tagját, akinek meg kellett fogalmazni valamit erről a lábbeliről. Hány álmatlan éjszakát okozhatott ez a bizarr Adidas cipő az átlátszó piros gumi felsőrésszel, aminek a formája csak nyomokban emlékeztet a klasszikus derby cipőre és amiről lesüt, hogy a láb az oldalt látható lyukak ellenére a lélegzésnek búcsút inthet?

Burberry Brogues

A Burberry egy ikonikus angol brand, talán az egyik legmenőbb luxusmárka, de néha még ők is mellényúlnak. Akármennyire is tudtatos ezen a különben szép felsőrésszel megáldott cipőn a vastag talp, egyszerűen csúf lett az összhatás. Aránytalan - ez épp elég arra, hogy felkerüljön listánkra.

Nike Gladiator Szandál

A Nike szandált hivatalos forrásból szerencsére már nem lehet kapni, de álljon itt egy újabb rossz példaként. Gondoljatok csak bele, ahogy a lábujjaitok folyamatosan kikandikálnak ebből a pántos iszonyatból. Állítólag uniszex, szóval inkább maradjon meg a csajoknak - vagy inkább nekik se?

További TOP 10-es cikkekhez erre tovább!

Akadnak olyan szerencsés férfiak, akik egy álmos hangulatú hétfő reggelen már az első csésze kávé után tudják, milyen illatot viselnek aznap, mások azonban csak az iroda felé tartó zsúfolt liftben eszmélnek rá, hogy nem tettek fel magukra parfümöt. Bármelyik csoportba is tartozz, a következő öt illatot neked, és azoknak a bizonyos lassan induló hétfő reggeleknek találták ki.

Gucci by Gucci pour Homme

Gucci by Gucci Pour Homme, Edt, 50 ml

Vannak azok az őrült hétfő reggelek, amikor az ember nem ébred fel az óra csörgésére, odaégeti a pirítóst, és még az autója sem indul el azonnal. Hétfők, amikor azért imádkozunk, hogy azelőtt odaérjünk az íróasztalunkhoz, mielőtt még a főnök kiszúrná a késést. Nos, ilyenkor jó tudni, hogy a Guccira mindig lehet számítani. Az olasz bergamot és a finom jázmin egyvelege ugyanis nyugtató hatással van az idegekre, többek közt ezért is érdemes a stresszes napokat két fújásnyi Guccival kezdenünk. Jobb, mint a Xanax.

Dunhill Pure

Dunhill Pure, Edt, 75 ml

Igazi csapatjátékosoknak találták ki ezt az illatot, a hétfő reggeli meetingen magadon ezt a parfümöt viselve ugyanis egy melletted helyet foglaló kollégád sem fog levegő után kapkodni. Sőt, feltehetően annyi bókot kapsz majd, hogy az felébreszti a benned mélyen megbúvó egoista éned. Aki pedig nem kívánja betartani a „házi nyúlra nem lövünk” alapszabályt, dobja el az üveg kupakját jó messzire, irodai hódításokra ugyanis tökéletesen alkalmas a Dunhill új illata.

Costume National Homme

Costume National Homme, Edp, 100 ml

Hétfő reggel egy négyszemközti meeting a főnökkel. Minden bizonnyal sokunk számára álmaink netovábbja az előbb említett szituáció, amit az illat tekintetében mégsem kell túlgondolni. Nem túl szokatlan, mégis erős, ugyanakkor kifinomult illatot kell választani, aminek mestere Dominique Ropin, parfümtervező. Ropin örvendetes profizmusát már olyan más illatokban is élvezhettük, mint az YSL L’ Homme és a Burberry Beat. A Costume National Homme a ’90-es évekből ránk maradt, szaglószervünk legmélyebb bugyraiban még ma is fel-felbukkanó klasszikus férfiillatát ragyogóan egyesíti az olyan intenzív aromákkal, mint a grapefruit, a szegfűszeg és a kardamom.

Davidoff Silver Shadow

Davidoff Silver Shadow, Edt, 100 ml

Egy kiszámíthatatlan hétfőn a férfinak szüksége lehet valami kiszámíthatóra. A Davidoff Silver Shadow friss és modern illat, ami akkor érezteti hatását, ha az utcára kilépve az első fuvallat az orrunkba fújja saját parfümünk illatát. A feketeszezám és a spanyol paprika különleges ötvözetének hatására az irodánkra rögtön megszűnünk magánzárkaként gondolni.

Narciso Rodriguez For Him

Narciso Rodriguez For Him, Edt, 50 ml

Ha reggel úgy érzed, inkább visszabújnál a takaró alá, majd, hogy kivedd a napot, a HR-t hívva kamuból beteget jelentenél, szükséged lesz erre a kis szürke üvegre. Ne hagyd, hogy a külső megtévesszen, a szürkeség illúziója mögött ugyanis olyan intenzitás rejtőzik, amit csakis az ibolya levél és a pézsma kettőse eredményezhet. Narciso Rodriguez tervező kedvenc összetevőiből összeállított parfüm telített az erős és férfias identitásban, amire egy kora reggeli órán legalább annyira szükségünk lehet, mint egy csésze forró kávéra.

Ha randira készülsz, de nem tudod milyen illatot lenne érdemes viselned, nincs más teendőd, csak olvass tovább!