Sóval ízesíteni a kávét? Egészen hülyeségnek tűnik így elsőre, nem? Pedig nem az, főleg, ha kávéfetisiszta vagy.
Valaki cukorral/édesítővel, fahéjjal, mézzel vagy éppen tisztán issza a kávét, vannak viszont olyan menthetetlenül elvetemültnek tűnő emberek, akik sóval. Még mindig kikerekedett szemmel nézel, mert totál hülyeségnek tartod, pedig
ha egy csipetnyi sót szórsz a feketédbe, sokkal aromásabb lesz tőle.
∗Ennél többet nem érdemes beletenni, különben tényleg elcseszed az italod.
Ez azért lehet, mert a só állítólag blokkolja a kávé keserű ízét, és a tartályos víz kellemetlen ízét is közömbösíti.
Mások úgy gondolják, hogy simán csak becsapja az agyad, ami nem ismeri fel a keserű ízt. Ez olyan ételeknél is működik, mint péládul a grapefruti, a retek vagy a kakaó.
Nem mintha hiba lenne a kávé keserű íze, de a só egészen sokat segít egy rosszabb minőségű kávé élvezetén.
És tudjuk még fokozni a megőrülést:
(Forrás / fotó: kavezom.hu / theodysseyonline.com)