Egy táplálkozási szakértő kifejtette, miért kellene gabonapehely helyett pizzát reggelizni

Biztosan veled is megesett már, hogy egy átbulizott éjszaka utáni reggelen nagyon megörültél egy szelet megmaradt pizzának és örömmel toltad be a másnapos gyomrodba. Arra viszont aligha gondoltál közben, hogy ez egészségesebb választás volt egy tál müzlinél.

Az emberek túlnyomó többsége nem szokott pizzát reggelizni, aki pedig mégis megteszi, eddig talán némi lelkiismeret furdalással tette. Egy dietetikus szerint pedig nem is olyan szörnyű dolog ez, elvégre egy szelet pizzában található egy jó adag fehérje, szénhidrát, jó esetben némi zöldség is. A sajtról nem is beszélve, amiről már mi is megírtuk korábban, hogy mennyire egészséges. Ezzel ellentétben a leggyakrabban vásárolt gabonapelyhek agyon vannak cukrozva, éppen ezért nem számítanak ideális reggelinek.

- magyarázta Chelsey Amer dietetikus a Daily Meal kérdésére.

A szakértő azért persze azt is hozzátette, hogy ez nem jelenti azt, hogy a pizza lenne az új szuperkaja, nyilván nem ez a legegészségesebb opció, de a cukros reggeli pelyhekkel összehasonlítva mindenképpen kiegyensúlyozottabb ételnek számít (egy szeletről van szó, nem egy egész pizzáról), ami legalább nem dobja meg olyan hirtelen a vércukorszintet.

Mindezek ellenére mi azért inkább azt ajánljuk, hogy ezek közül válassz magadnak reggelit, és ezt is olvasd el:

Rengetegen ezt választják reggelire, pedig nagyon nem ajánlott

Biztosan te is rengetegszer hallottad már, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés. A gond csak az, hogy a reggeli rohanásban általában nincs időnk gondosan összeállítani valami kaját, ezért inkább gyorsan benyomjuk azt, ami a kezünk ügyébe kerül. Akad azonban valami, amit kifejezetten ajánlatos lenne elkerülni. Hogy mégis mi lehet az?

(via)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon