Két Costes a legjobb négy között az év éttermei versenyben

Február utolsó napján este egy gálavacsora keretében hirdették ki a Top 10 magyar éttermet és adták át a megújult Dining Guide díjakat.

Az Év Séfje a Costes konyhájának vezetője, Palágyi Eszter lett, de kiválóan szerepeltek a Costes éttermek is. A Ráday utcai Costes az idén az Év Éttermének választott Onyx-szal megegyezően holtversenyben a legmagasabb pontszámot kapta, de a legtöbb szakmai elismertést az váltotta ki, hogy a még egy éve sem működő belvárosi Costes Downtown egyből negyedikként került a legjobb éttermek élbolyába.

Costes Downton

Idén megújult a legfontosabb hazai kiadású étteremkalauz: áttértek a 100 pontos értékelési rendszerre és a legjobb 10-et a hazai teszterek ajánlataiból egy két Michelin csillagos olasz sztárszakács, Nicola Portinari választotta ki, aki inkognitóban kóstolta végig a top éttermeink fogásait.

A végeredményt hétfő este jelentették be egy gálavacsora keretében. Eszerint az Év Séfje 2015-ben a Costes konyháját vezető Palágyi Eszter lett és a legjobbak közt végzett a két Costes is az éttermek versenyén, ahol az első négy helyezett között rendkívül szoros volt a verseny. Bár a fődíjat idén az Onyx vitte el, a Ráday utcai Michelin csillagos Costest is úgyanúgy 92 ponttal jutalmazták.

Az Onyx Restaurant lett a legjobb idén

A Vigyázó Ferenc utcai Costes Downtown pedig “fiatal kora” ellenére rögtön az élmezőnyben végzett, negyedik lett úgy, hogy a harmadik helyezett Borkonyhával kapott azonos, 90 pontot. A Costes Downtown nevében a portugál Tiago Sabarigo séf vette át a legjobbaknak szóló elismerést, de a gálán jelen volt a továbbra is mindkét étterem szakmai munkáját felügyelő Miguel Vieira is, aki méltán lehet büszke a tanítványaira.

Így főznek a Downtownban

Bár csak tavaly ősz óta vezeti az első Michelin csillagos hazai étterem konyháját, máris a 2015-ös év legjobb séfjévé választották Palágyi Esztert, a Costes konyhájának főnökét. Az ifjú hölgy két év sous chef pozíció után tavaly vette át Miguel Vieirától a Costes konyhájának vezetését, miután a portugál séf szeptembertől tanácsadóként segíti a Costes éttermek munkáját.

– Nagyon büszke vagyok, hogy Eszter máris megkapta a hazai szakács szakma csúcs-elismerését és természetesen a Costes étterem sikeres szereplése is örömre ad okot – mondta Gerendai Károly, a Costes társtulajdonosa. – Számomra azonban egy nagyon fontos eredmény, hogy a tavaly nyár elején, a belvárosi Vigyázó Ferenc utcai Prestige Hotelben megnyitott Costes Downtown is bekerült a tíz legjobb hazai étterem közé, ráadásul negyedikként úgy, hogy Michelin csillagos éttermek tudták csak megelőzni” – tette hozzá Gerendai.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon