Ez a csokoládétorta már több ember lelkivilágát felzaklatta, de alaposan

Toltunk egyszer egy listát egy rakás gyomorforgató ételről, abban volt félig kikelt madárfióka meg sült denevér, de annyit mondunk, hogy egyik sem fért fel a Bizarre Foods tévéműsor fogásaiból készült listára. A műsorvezető, Andrew Zimmern ezekből többet kóstolt, de akadt olyan, amit már ő sem vállalt be. Kapaszkodj, kezdődik!

Palolo féreg

Szamoaiak kedvenc fogása a palolo féreg, ami évente csak néhány alkalommal úszik fel a tenger mélyebb rétegeiből a felszín közelébe. Ilyenkor jól kifogják ezeket a barnás vagy korallkék színű, gilisztaszerű lényeket, és jól kenyérre kenik őket. Lehet, hogy kávé mellé kiváló.

Hákári

A cápauszony önmagában még nem olyan sokkoló, a gond ott kezdődik vele, hogya derék izlandiak nem megfőzik, vagy sütik, vagy grillezik, hanem kiteszik őket száradni, hogy megrohadjanak. A négy-öt hónapos érlelés után zsigerekig ható szagot áraszt magától, Zimmern szerint nem kezdőknek való, Anthony Bourdain viszont az egyik legundorítóbb dolognak nevezte ó, amit életében látott.

Patkány nyárson

Zimmern szerint főleg kisebb kínai falvakban népszerű fogás, ahol hagymában megforgatva szeretik fogyasztani. A pacal semmi, barátaim.

Vér

Sült vér itthon is megy disznóvágásokon, de a tanzániai maszájok a friss tehénvérre esküsznek, amit tehéntejjel (mi mással) keverve fogyasztanak. Zimmern szerint ez náluk olyasmi, mint a joghurt.

Ganajtúró wokban

Indiai ínyencség. A főként trágyában tevékenykedő ganajtúró bogarakat összegyűjtik, majd serpenyőben kicsit megpirítják őket. Legalább nem nyersen tolják, igaz?

Damamian

Tajvani étel, ami nem más, mint nyers sertéshús főtt rizzsel elkeverve. Oké, ebből még egy korrekt rizseshús is lehetne, de nem ez történik. A rizst meg a nyers húst elrakják egy bödönbe és harminc napig hagyják… pihenni. Aztán megeszik. Zimmern állítása szerint remegett, amikor a szájába vette, de végül tisztára törölte a tányért.

Ökörpénisz

Vagy bármilyen állat pénisze, amiből a Bizarre Foods műsorvezetője vagy ötvenet letolt a különböző részekben. A legemlékezetesebb a vietnami ökörpénisz volt, amit egy pho leves betétjeként fogyasztott el.

Emberi fityma

Ezt ne olvasd el, ha érzékeny a gyomrod, mert ez level kettő az előző szinthez képest. Maradsz? Elolvasod? Oké. Zimmern részt vett egy madagaszkári szertartáson, ahol egy ötéves kisfiút körülmetéltek, majd a levágott fitymát a nagyapja megette. Uhhh, sikerült leírni, anékül, hogy rókázzak, de közel volt.

Volt egy videónk, de inkább nem tettük be.

14 napos tofu

És végül az egyetlen dolog, amit Zimmern nem tudott megenni, az egy viszonylag ártatlannak tűnő fogás volt: 14 napos tofu. A kéthetes alvadt szójatej azonban olyan szagot árasztott, hogy a műsorvezető a közelébe sem tudott menni.

(Fotó: timquijiano, wikimedia commons, jus1page, pacificlandspark.com, lennart, travel channel, seriouseats.com, globetrotter)

Player Autószalon