Mozdulj ki! - Programajánló péntektől péntekig (július 6-13.)

Balaton Sound Zamárdiban, Suicidal Tendencies a ZP-ben, Datsik a Dürerben és egy rakás más kihagyhatatlan koncert a hétre.

Klute (UK)

A38

Július 6. 23:00

Tom Withers, alias Klute drum and bass karrierje 1994-ben kezdõdött, mikor a legendás Certificate 18 csapott le két szerzeményére, a debütálást pedig még rengeteg maxi és két album is követte a kiadónál. Az ezredforduló idején fogalmazódott meg benne a saját label ötlete, melyet Commercial Suicide névre keresztelt. Itt jelent meg harmadik szerzõi dupla albuma, a ‘Lie, Cheat, And Steal / You Should Be Ashamed’, mely olyan dj-k támogatását hozta meg emberünknek, mint Andy C, Goldie, Ed Rush vagy Bailey. A cimke az elmúlt hat évben egyet jelentett a minõségi drum and bass-szel, legyen az techy roller, halfstep, könnyed likvid vagy széjjeltört drumfunk, és olyan nevek zenéit prezentálta, mint Amit, Silent Witness, Break, Chris.su vagy SKC.

Belépő: 1500 Ft (elővétel), 2000 Ft (helyszínen)

Balaton Sound

Zamárdi

Július 11-15.

Jövő hét szerdától indul a party a Balaton mellett, a Sound megnyitja kapuit, és hoz olyan előadókat, mint David Guetta, Armin Van Buuren, Example, a Gosspi, Calvin Harris, a De La Soul és Paul Kalkbrenner. Jó csajok, hideg sörök, és a Balaton. Kötelező program fesztiválozóknak.

Belépő: 15000 Ft (napijegy), 8500 Ft (nyitónapi jegy), 38000 Ft (bérlet)

We Plants Are Happy Plants

A38

Július 7. 20:00

A We Plants Are Happy Plants a név többesszáma ellenére mindössze egy „boldog növényt” takar, a budapesti Bergmann Péter személyében. A 22 éves dalszerző-producer szoftvereket és a szintetizátorokat kezel, de ha a dal úgy kívánja, gitárt, basszusgitárt, dobot vagy zongorát ragad, sőt, énekel is - „duettben” a vokóderével. A Daft Punk, Radiohead és Coldplay-rajongó srácot az egyik legtehetségesebb magyar producerként tartja számon a szakma és összetéveszthetetlenül egyedi hangzású, emocionális elektró zenéjéről szuperlatívuszokban beszélnek a mérvadó zeneblogok.

Belépő: 500 Ft

Warpaint (US)

A38

Július 8. 22:00

Az utóbbi egy-két év egyik legeslegjobb friss indie bandája a Los Angeles-i négy súlyos leányszemélyiségből álló Warpaint, amely már térdre kényszerítette a világ vezető zenekritikusait, s ezen az estén végre beizzítja a budapesti közönséget is, amiben jócsán segít majd előzenekaruk, az osztrák Contrails együttes is.

Belépő: 5000 Ft (elővétel) 5500 Ft (helyszínen)

Datsik (CAN)

Dürer Kert

Július 8. 22:00

Az egyik legnagyobb dubstep név érkezik hozzánk DATSIK személyében, hogy egy igazán különleges és exkluzív OTHERSIDE buli keretein belül leszedje a fejeteket. Bátran állíthatjuk, hogy az elmúlt években a színtér talán legjobban várt fellépője a Troy Beetles néven született producer, aki Közép-Európában egyedülálló módon a magyar közönségnek mutatja meg tudását.

Belépő: 3000 Ft (elővétel) 3500 Ft (helyszínen)

Péterfy Bori & Love Band

Park

Július 10. 20:00

Park, nagyszínpad, Bori & Love és még egy klipbemutató is. Szóval csak lemaradhatsz a jóról, ha otthon maradsz. Kerülj közelebb Borihoz a vele készült interjúnkkal!

Belépő: 500 Ft (elővétel)

Suicidal Tendencies (US)

Zöld Pardon

Július 11. 20:00

Az énekes Mike Muir által 1981-ben alapított zenekar pályájának kezdetén sok pletyka keringett arról, hogy a tagjai bandatagok - ruházatuk, fejkendőik, gördeszkáik, kifordított baseballsapkáik is erre utaltak. Első fontosabb klipjük a Institutionalized volt az első hardcore punk videó, ami bekerült az MTV-be - ennek köszönhetőn a banda hamar széles körű ismertségre tett szert és megkezdte világhódító útját. Mike Muir azonban 2002-ben nem bírta tovább „anyazenekara" nélkül és számos sikeres szóló-projektje ellenére folytatta a Suicidal Tendencies történetét: bár a csapat basszusgitárosát, Robert Trujillo-t időközben leigazolta a Metallica, az új tagokkal felálló csapat eredeti fényében zúz azóta is, a közönség nagy megelégedésére. Most pedig a mi megelégedésünkre a Zöld Pardon felé veszik az irányt.

Belépő: 800 Ft

Disorder Night Opening Party: Detachments (UK)

Dürer Kert

Július 12. 20:00

Indul a BritishMood és a The British Store legújabb, kéthetente csütörtökönként jelentkező nyári bulisorozata, a Disorder Night. Mint a címből is kiderül, nem lesznek szigorú műfaji megkötések, egy a lényeg: a jó zene. A nyitóestre például elhozzák nekünk a New Order és a Joy Division zenei hagyományát követő angol Detachments-et, akik első lemezükkel még Peter Hook figyelmét is felkeltették.

Belépő: 1200 Ft (elővétel) 1700 Ft (helyszínen)

Supernem

Zöld Pardon

Július 12. 20:00

Papp Szabi és bandája már megint garázdálkodik, most éppen a ZP-ben táncolnak rossz cipőkben. A Szabival készült interjúnkkal készülj fel az estére!

Belépő: 400 Ft

Kiscsillag

Kobuci Kert

Július 13. 20:00

Lovasi András "új" projektje, a Kiscsillag már-már a Kispál és a Borzéhoz hasonló sikereket ér el a hazai piacon. Ez nem csoda, hiszen leporolva a régi célokat és hangzást - valamint új, hathúros hangszerhez nyúlva - az "ős-Kispál" nyomdokaiba kezd lépni a formáció. A muzsikából újabb bemutatót tart a zenekar péntek 13-án, a KOBUCI kertben.

Belépő: 1500 Ft (elővétel), 2000 Ft (helyszínen)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon