Sitcomok, amikbe még nem késő beszállni

Beszállnál valamelyik sitcomba? Nem akarsz végignézni 7 évadnyi Így jártam anyátokkalt? Nincs időd lenyomni 8 évadnyi Office-t? Akkor van néhány ajánlatunk a számodra!

Veep

Évadok száma: 1.

A felzárkózáshoz szükséges idő: 4 óra

Sztori: Az amerikai alelnöknő és kis csapatának mindennapjai. A tanácsadói csapatának egyik tagja sem teljesen százas. Ennek köszönhetően az is hatalmas problémát okoz számukra, milyen ízű fagyiba nyaljon bele Selina, nehogy véletlenül választásával politikai botrányt kavarjon.

Kinek? Aki bírja az Office és Parks and Recreation vonalat, de azt sem bánja, ha egy sorozat agyasabb az átlagnál.

Wilfred

Évadok száma: 2.

A felzárkózáshoz szükséges idő: 9 óra

Sztori: Egy elkeseredett srác, Ryan (Elijah Wood) öngyilkosságot kísérel meg. Annyira béna, hogy még ez sem sikerül neki. De kiderül, hogy mégsem annyira rossz a helyzet, a szomszédjába jó csaj költözik, egy kutyával, akit emberünk furcsa módon egy kutyajelmezbe öltözött felnőtt férfiként lát. Ráadásul az eb brit akcentussal beszél, és egyáltalán nem annyira jó fej.

Kinek? Mivel nagyon beteg sorozatról beszélünk, amelyet a Family Guy egyik alkotója jegyez, olyanoknak ajánljuk, akik maguk sem teljesen százasok, vagy bírják a beteg humort.

Awkward (Kínos)

Évadok száma: 2.

A felzárkózáshoz szükséges idő: 7 óra

Sztori: Jenna Hamilton a gimi örökös céltáblája, és az sem segít a helyzetén, hogy egyik nap egy névtelen levelet kap, melyben felsorolják a hibáit, amelyeken javítania kellene. A béna lány egyébként elég jól néz ki, egy napon pedig összeakad a suli legnépszerűbb srácával. Titokban kavarni kezdenek. Ez így elég rosszul hangzik, de nem az, mert a rengeteg szerethető és nem szerethető karakter elviszi a sztorit, és finomkodás terén egyáltalán nem teljesít jól az MTV sorozata.

Kinek? Gimis sorozat, nem csak tiniknek. A gyerekek itt nem tökölnek, nem áll távol tőlük a szex, egymásnak esnek itt-ott, lerészegednek, a családjaik sincsenek teljesen rendben, és akkor még finoman fogalmaztunk. Aki szereti az Amerikai pite részeket, azok bátran vágjanak bele a Kínosba.

Workaholics (A munka hősei)

Évadok száma: 3.

A felzárkózáshoz szükséges idő: 11 óra

Sztori: Három teljesen idióta haver megpróbáltatásai a munkahelyen és azon kívül, a legrosszabb viszont az, hogy egyikük sem életképes. Mindennapjaikat főleg a füvezés, a partik, a piálás, na meg a füvezés teszi ki. Ebből már lehet sejteni, hogy nem éppen ők a legjobb munkaerők széles e világon.

Kinek? Azoknak, akik imádják a semmirekellő embereket, a beteg poénokat, és az olyan vígjátékokat, mint az Ananász expressz. Ha máson nem is, Blake Anderson látványától biztosan röhögni fogsz, bármikor is tűnik fel a színen.

Episodes (Sikersorozat)

Évadok száma: 2.

A felzárkózáshoz szükséges idő: 8 óra

Sztori: Egy angol sikersorozatot író házaspár megcsípi a tutit, amikor berendelik a szériájuk amerikai verzióját. Irány Los Angeles, ahol semmi sem megy úgy, ahogy azt ők akarják. Többek között az sem, hogy ha akarják, ha nem a Jóbarátok Joey-ja, Matt LeBlanc lesz a főszereplő. Matt pedig nem teljesen kompatibilis az angol felfogással, mint ahogyan maga Amerika sem az.

Kinek? Azoknak akik szeretik az amerikai és az angol humort is. Itt mindkettőt megkapják. Mondjuk az tény, hogy a kettősségnek köszönhetően kicsit fura ízű a sorozat, de szerethető, és öröm nézni, ahogy Matt saját magát alakítja, és komplett hülyét csinál magából.

Eastbound and Down (Egyszer fent… inkább lent)

Évadok száma: 3.

A felzárkózáshoz szükséges idő: 10 óra

Sztori: Kenny Powers, az ultraparaszt dobójátékos teljesen kiég, majd arra kényszerül, hogy testnevelést tanítson egy suliban gyerekeknek. Ez persze nem akadályozza meg, hogy továbbra is ultraparaszt maradhasson, csajozzon, piáljon, kokózzon, és megpróbáljon igazi white trash módjára visszakerülni a csúcsra.

Kinek? Bárkinek, aki szereti a bunkó humort, és a nevetségesen macsó karaktereket, mondjuk Ford Fairlane-t, de Powers egyáltalán nem laza, egyáltalán nem cool, sőt, kifejezetten ciki. Pont ezért szeretjük.

Raising Hope (Nevelésből elégséges)

Évadok száma: 2.

A felzárkózáshoz szükséges idő: 14 óra

Sztori: A Chance családra leginkább a diszfunkcionális jelző illik: apuka anyukával megosztva kaphatná meg az Arany Kapanyél díjat világi suttyóság kategóriájában, és ott van kisfiuk, Jimmy, aki nem kicsit balfék, de egyik este sikerül becsajoznia. Megment ugyanis egy sorozatgyilkos lányt, aki hálája jeléül lefekszik fele a családi furgonban, majd a börtönben megszüli közös gyereküket, a kis Princess Beyoncét. Miután anyu agysejtjei megsülnek a villamosszékben, a srác a családdal kezdi el nevelni a kislányt, akit szerencsére azonnal átkeresztelnek Hope-ra.

Kinek? Azoknak, akiknek már nagyon hiányzott a My Name Is Earl. A karakterek, a világ nagyon rímel a régi sorozatra, ami nem is nagy csoda, hiszen ugyanaz a Gregory Thomas Garcia írja, aki Earl kalandjaiért is felelős volt.

Louie

Évadok száma: 3.

A felzárkózáshoz szükséges idő: 12 óra

Sztori: A sztori maga Louis C.K. Amerikai stand up zseni, akinek nem ez az első sorozata. Sztori jóformán nincs, Louis kollégái, barátai, gyerekei jelennek meg, hogy megoldják, azokat a helyzeteket, amik első látásra nem is tűnnek bonyolultnak. Közben emberünk stand up műsorban is elregéli életét.

Kinek? Akik imádják a stand up comedy-t, és a sketch-eket. Louis Woody Allen legújabb földi helytartója, New York a mindene, az epizódokból szinte árad az utca illata, a kis kluboké, a poénok pedig a legkevésbé sem korrektek politikailag.

New Girl

Évadok száma: 1.

A felzárkózáshoz szükséges idő: 9 óra

Sztori: A művészlelkű Jess beköltözik három pasi közé, innentől pedig elindul a pokoljárás. Jess ugyanis nem rossz csaj, csak kicsit határozatlan, barátnője, a párductestű Cece viszont határozott és határozottan jó csaj is. A különböző természetű pasik és a csajok kavarásai egy remek Jóbarátok pótlékot adnak.

Kinek? Azoknak, akiknek már hiányzik a Friends. Talán az utóbbi időkből ez a sorozat közelíti meg legjobban a széria hangulatát. Bájos, néhol térdcsapkodós, a főcímzenéje pedig csúnya dallamtapadást okoz.

Player Autószalon

Minden éven egyszer eljön a sóbiznisz ünnepe, ami köré spontán módon összeverődik egy amerikai focidöntö is. A költségvetés nem éppen egy bivalytárogatói  koncertével vetekszik, a közreműködők is hihetetlenek, ahogyan a showkészítés nagykönyvében az meg van írva. A Player most bemutat néhányat a legsúlyosabb esetekből. Janet Jackson mellét kivéve...

Madonna

Na ki a legnagyobb megalomán a világon? Madonna sosem viccel el semmit, a 2012-es Halftime Show nagyobb, hosszabb, vágatlanabb volt minden eddiginél. A több mint 12 perces szett alatt parádézik a Cirque de Soleil, vendégmuzsikusként benéz az LMFAO két idiótája, M.I.A., Nicki Minaj és Cee Lo Green is. A playback partit, és a megbotlást lazán megbocsátjuk Madonnának, hiszen akkora látványt kanyarintott, amibe beleremegett a föld. Ugyan ki más fedné le a teljes pályát egy hatalmas kivetítővel?

1. Vogue
2. Music (+Party Rock Anthem + Sexy And I Know It)
3. Give Me All Your Luvin'
4. Open Your Heart / Express Yourself
5. Like a Prayer

New Kids On The Block

Nem mehetünk el szó nélkül az 1991-es Disney/Benetton reklámnak is beillő show mellett, ahol az ereje teljében lévő New Kids sikítást előidéző csípőmozgással hódít a gyereksereg között, a Disney palota háttér előtt. A Step by Stepet persze senki sem úszta meg.

Setlist:

1. Step by Step
2. This One’s for the Children
3. It’s a Small World After All

Black Eyed Peas & Usher & Slash

Minden idők második legdurvább show-ja, az LCD és a LED kijelzők minden vállfajának felvonultatásával (naná, hiszen a Tron 2.0 az alaptéma), egy teljes pályányi táncossal, akik ijesztően egyszerre mozognak, és még világítanak is, hogy a buli ki is nézzen valahogy. Slash is felnéz a LOVE felirat alakú színpadra, de mintha nem lenne formában. Mennyből az angyalként érkezik Usher helikopterről. Semmi extra, csak egy átlagos 2011-es Halftime show.

Setlist:

1. I Gotta Feeling
2. Boom Boom Pow
3. Sweet Child O’ Mine
4. Pump It
5. Let’s Get It Started
6. OMG
7. Where Is The Love?
8. The Time (Dirty Bit)

Michael Jackson

Most visszanézve annyira nem is extra Jacko 1993-as fellépése (mármint a közönséget megtévesztő bevonuláson kívül), táncosok vannak dögivel, a Művész top formában, de akkor még nem az volt a lényeg, hogy akkora kijelzőket hozzanak be a pályára, ami röhejessé teszi még a 260 cm átmérőjű, 40 milliós tévéket is. A fellépés mindenesetre egy a legjobb formájában lévő szupersztárt mutat.

Setlist:

1. Jam
2. Billie Jean
3. Black or White
4. Heal the World

U2

Ha úgy nézzük, a 2002-es U2 Super Bowl műsor semmivel sem több, mint egy átlagos koncertjük. Viszont nem is kevesebb. És mivel tudjuk, hogy Bonoék akkora színpadképeket álmodnak meg maguknak, amik a Puskás Stadionba sem férnek be, kénytelenek vagyunk kijelenteni, hogy a show nagyon rendben volt.

Setlist:

1. Beautiful Day
2. MLK
3. Where the Streets Have No Name

Prince

Öreg herceg nem vén herceg, ezt már a Sziget óta tudjuk. Prince 2007-ben Foo Fighterst játszik, ami már eleve jófejség, és ha azt is hozzá tesszük, hogy ez a dal a Best of You, ráadásul teljesen átgyúrva, egyből kihagyhatatlanná teszi a felsorolásból a zseni Super Bowl-fellépését.

Setlist:

1. We Will Rock You
2. Let’s Go Crazy
3. Baby I’m a Star
4. Proud Mary
5. All Along the Watchtower
6. Best of You
7. Purple Rain

The Who

CSI összes pár percben, 2010-ben. De mindezt egy olyan színpadképpel megtámogatva, ami beleég a retinánkba, picit öregesen, de becsülettel, olyan közönségénekeltetéssel, ami hangszálakat szakít. Igazi stadionrock, minden, ami egy ilyen estére kell.

Setlist:

1. Pinball Wizard
2. Baba O’Riley
3. Who Are You
4. See Me, Feel Me
5. Won’t Get Fooled Again

Aerosmith & Britney & ’N Sync & Nelly & Mary J. Blidge

A legfurcsább összeállítás evör. De ilyen a showbiznisz. Elég természetellenesen váltja Justin Timberlake egykori fiúcsapatának nyáldalát egy még nyálasabb Aerosmith sláger, hogy aztán a végén összefussanak a szálak, és az ’N Sync, Britney, valamint az Aerosmith együtt adják elő a Walk This Way-t. Apokalipszis a fanyalgóknak, elég jó vicc a röhögni vágyóknak, show mindenkinek, aki szereti.

Setlist:

1. Bye Bye Bye
2. I Don’t Want to Miss a Thing
3. It’s Gonna Be Me
4. Jaded
5. Walk This Way

Bruno Mars & Red Hot Chili Peppers

A funk és a hazafiasság került a főszerepbe, előbbit különösebben nem, utóbbit már egy picit erősebben bánjuk. Bruno Mars olyan lazán adja a fiatal James Brownt, hogy attól még a sánták is táncolni kezdenek, de amikor megjön a Red Hot Chili Peppers, akkor aztán tényleg elszabadulnak az indulatok. Ügyes show, ahol inkább a zene dominál, de persze a színpadkép sem éppen egy haknikirály mucsajröcsögei fellépését idézi.

Setlist:


1. Billionaire
2. Locked Out of Heaven
3. Treasure
4. Runaway Baby
5. Give it Away
6. Just The Way You Are

Katy Perry & Lenny Kravitz

Katy jön, és bő 12 percben lenyom egy akkora show-t, hogy azt sokan másfél órában sem tudják összehozni. Lenny Kravitz megjelenése mondjuk nem ad hozzá semmit a műsorhoz, de kedves kis adalék. Tőle valahogy nem hangzik annyira extrán az I Kissed a Girl. Megvolt. Értjük. Szerette. Énekelhette volna kicsit durvább szöveggel is. Na de nem is ez a kemény, hanem az előre be nem jelentett Missy Elliott blokkja, aki 2010 óta csak egyszer volt hajlandó előjönni a barlangjából egy brazil fellépés erejéig. A teljes felületén kivetítős színpad és annak használata bárkit leborulásra késztet. A végén persze tűzijáték. És maga Katy. Csodás.

Setlist:

1. Roar
2. Dark Horse
3. I Kissed a Girl (feat. Lenny Kravitz)
4. Teenage Dream
5. California Gurls
6. Get Ur Freak On (Missy Elliott-blokk)
7. Work It (Missy Elliott-blokk)
8. Lose Control (Missy Elliott-blokk)
9. Firework

Coldplay & Bruno Mars & Beyoncé

Hatalmas összeborulás a látszólag össze nem illő előadók között bő 13 percben, ahol Beyoncé és Bruno Mars már rutinus Halftime Show-fellépőként térnek vissza, és tulajdonképpen semmi meglepő nem történik, de olyan kellemes az egész. Az Uptown Funk pedig élőben a legállatabb.

Setlist:

1. Viva La Vida
2. Paradise
3. Adventure of a Lifetime
4. Uptown Funk (Bruno Mars)
5. Formation (Beyoncé)
6. Fix You
7. Up&Up

Fotó: AFP

Íme néhány dal, ami remek választás lehet a hét utolsó napjainak beindításához.

Hard-Fi – Living for the Weekend

Mert tényleg csak a hétvégének élünk, ezzel a számmal pedig azonnal beindíthatjuk a jókedvű péntek estét.

Suede – Saturday Night

Egy fáradt szombat este lezárásához, amikor bejártad a várost a lánnyal. Diszkó, kaszinó, peep show… a Suede így képzeli el a tökéletes hétvégét.

MGMT – Weekend Wars

Minimális progrockos lazulás az MGMT-vel. Csak semmi háború, most szeretet, béke van!

The Cure – Friday I’m In Love

Pénteken már nyugodtan lehetsz szerelmes a szombatodba és a vasárnapodba is. A többi napot meg ki nem tojja le?

Elton John – Saturday Night’s Alright For Fighting

Harcolni akarsz a hétvégén? Akkor pörgesd fel magad Elton Johnnal. Igen, ez így nagyon rosszul hangzik, de a Saturday… még abból a korszakból származik, amikor Elton nagyon is rock’n’roll volt, és nem egy fura ízlésvilágú zseniális zenebohóc.

Punnany Massif – Hétvégre

Valakinek ez kell, valakinek az. Akárhogyan is alakul a hét utolsó pár napja, a Punnany remek választás egy kis aláfestő zenének.

The Dandy Warhols – Everyday Shoud Be a Holiday

A Dandy Warhols tudja a frankót. Minden nap lazulás, minden nap ünnepnap, minden nap hétvége.

Queen – Lazing on a Sunday Afternoon

Akik a kis kuplékra vannak ráizgulva, vagy csak úgy simán mezei Queen rajongók, azok biztosan szívesen lazítanak vasárnap egy ilyen dalra. De bárki megpróbálhatja, nem rossz választás!

Freestylers – Weekend Song

Egy jó kis táncolós Freestylers, és még a hétvégéről is szól? Remek! Táncolj, vagy bólogass nyugodtan!

Michael Gray – The Weekend

Ha megnézed a klipet, egyből elmegy a kedved a munkától, és várod a megváltó hétvégét. Nézd a megőrült titkárnőket, és kapcsolj pihenő/bulizó/csajozó üzemmódba!