Zenék nyaraláshoz

Az utazásra buzdító zenék hallatán általában elszomorodik az ember, mivel többnyire nem egy kiránduláson hallgatja őket. Ez szinte mindig igaz, kivéve amikor tényleg nyaraláson kerülnek elő ezek a számok.

Madonna – Holiday

Akinek kimarad az idei bécsi kiruccanás Madonna koncertjére, mert inkább a nyaralásra kell a lé, az nyalogassa a sebeit ezzel a korai zsengével, ami azt állítja: mindenkinek szüksége van egy olyan napra, amikor mámoros állapotban olyan furcsa táncmozdulatokat enged meg magának, mint a klipben látható egyedek.

Aerosmith - Permanent Vacation

Steven Tyler úgy érzi, el kell mennie. Olyan még úgysem volt. St. Tropezt nézte ki magának, az érzést pedig tökéletesen hozza, ugyanis mi is érezzük, hogy viszket a talpunk, miközben az 1987-es lemez címadó dalát hallgatjuk.

The B52’s – Roam

Nagy a világ, mondja a B52’s legénysége, lehet indulni jobbra vagy balra, mindegy, a lényeg: ha mehetnéked van, hajrá! A Roam laza kis sláger, jó szolgálatot tesz, az „Épp most indultunk el kirándulni kocsival” válogatáslemezeken.

4FClub – Balatoni láz

Mi legyen? Az UFO-tól a Napolaj? Netán egy jó Carpe Diem: Álomhajó? Nem, maradjunk a ’90-es évek esszenciális magyar balatoni slágerénél, amiben olyan felkavaró sorok kaptak helyet, mint a „Beülök a kocsiba, görbül a hátam, feszítek, mint a pók a lucernásban.” Pont.

The Beatles – Here Comes The Sun

Bár a Fab Four száma konkrétan nem a nyaralásról szól, mégis kevés tökéletesebb számot választhatunk akkor, amikor egy strandon fekszünk, süt a nap, egy karnyújtásnyira vannak a hűsítő folyadékok és valahogy úgy tűnik: most picit minden a helyére került.

Dead Kennedys - Holiday In Cambodia

Van a Kennedys-nek egy California Über Alles-e, de most még egzotikusabb útajánló következik a kevésbé frekventált helyek kedvelőinek. A turistavezető Jello Biafra, aki felhívja a nyugati világban elkényelmesedett polgárok figyelmét arra, milyen durva helyek vannak a bolygón. És ha már punk, a The Sex Pistols Holidays In The Sunjának is helye van a radikális ”Holiday Hits” válogatásokon.

Mungo Jerry – In The Summertime

Ahogy a szöveg is mondja, nyáron akkora a jóság, hogy az eget is megérintheti az ember. Már csak egy csaj kell a tökéletes boldogsághoz. És mondjuk ez a szám.

Red Hot Chili Peppers – Around The World

Anthony Kiedis tényleg volt már mindenhol: keleten, nyugaton, fent, lent, bejárta a külső és belső világot, most pedig megosztja élményeit és tanácsait velünk, mert mindig kell az új tapasztalat, az élet pedig mindenhol szép széles e világon.

Weezer - Holiday

A négyes száma azt a szabados hangulatot fogja meg, amikor az ember nem gondolkodik, csak érzi, hogy mennie kell, ahogy Forrest Gumpnak. És akkor megy. Nem kell térkép, szállásfoglalás és mobilapplikáció, csak az akarat és a jó hangulat.

The Cure – The Last Day Of Summer

Egyszer minden nyaralás véget ér, ekkor rövid időre űr költözik az ember lelkébe. Ezt a pillanatot fogja meg jól ez a szám, amiben Robert Smith fázik, pedig a nyárvégi nap is erős tud ám lenni, ha az ember tök feketébe öltözik. Persze a szöveg másra utal, de mindegy is, a tanulság: nem kell sokat szomorkodni, talán épp csak annyit, ameddig ez a dal tart, inkább érdemes átgondolni a pozitív élményeket és lélekben készülni a következő tripre.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon