Az 5 legmenőbb Android telefon – a robotok ászai

Ha épp Android mobilt nézel, akkor ezt az ötöst mindenképp „szagold” körbe rendesen, mert jelenleg ők a mérce zöld robotos körökben.

5. Motorola RAZR MAXX

Acél, carbon, AMOLED, két mag, laposság, tepsiség, őfelsége. A RAZR MAXX ugyan egy ráncfelvarrott modell, így amihez nem kellett nem is nyúlt a Motorola, de a legdurvább pengemoto még mindig gyönyörű, a hatalmas kijelző mögött pedig két 1.2GHz-es processzormag dübörög, 1 Giga RAM és 8 Giga tárhely mellett. Ugyan az oprendszer verziója még nem a legfrissebb 4.0-ás Android, a csúcs ötös mezőny messze legnagyobb akkujával rendelkezik, így ha a hosszú üzemidő (2-3 nap) a fő szempont, akkor nem nagyon marad versenyző rajta kívül a mezőnyben.

4. Sony Xperia S

A Sony-nak sikerült márkaarculatot teremtenie a tucatdroidok zsúfolt világában. Ez megítélés szerint lehet rossz is, mivel unalmassá válhatnak az egymásra nagyon hasonlító modellek, de szerintünk kifejezetten jót tesz a márkának az, hogy felismerhetőek és főleg megkülönböztethetőek legfrissebb termékei. A csúcsmodell S megkapott mindent, amit ma a Sony tud, a BRAVIA tévékből kölcsönzött képjavító technológiáktól, a cég fotógépeiben használt panoráma módon keresztül, a Sony online zeneboltjáig mindent megtalálunk az S-ben. Mindehhez masszív hardver és az Android Ice Cream Sandwich (4.0) frissítés (egyelőre) ígérete társul.

3. Huawei Ascend P1 S

Idén már taglaltuk év eleji visszatekintő cikkünkben, hogy amelyik mobilkommunikációs gyártó a kínai márkákat félvállról veszi, az élete egyik legnagyobb hibáját követi el. Jó példa erre a Huawei csúcsmodellje, ami ugyan még nem kapható, de már a puszta technikai adatok is halálra rémíthetik még a legnagyobb gyártók, legkomolyabb csúcsmodelljeit is. A 7 mm-nél is vékonyabb, hatalmas, Super AMOLED kijelzővel ellátott, atomreaktor teljesítményű hardver külsőre is igen csinosra sikeredett és bár nem lesz olcsó, a felső ház egyik legmegfizethetőbb tagja lesz, ha valamikor nyáron a hazai boltok polcaira is megérkezik.

2. HTC One X

Amíg kis késéssel meg nem érkezett a Samsung csúcsmodellje, bizony a HTC brutális vasa lett volna az első helyen, ráadásul most is inkább holtverseny van a két sztár között, ahol talán a One X gyengébb akksija miatt nyerhet a koreai jelölt. A One X prémium minden porcikájában. A HD kijelző képe olyan, mintha minden ikont a rányomtattak volna, az 4+1(!) magos 1.5GHz-es processzor pedig mindenre elegendő, így jelenleg nem nagyon van olyan alkalmazás, ami képes megreccsenteni a HTC aluházba bújtatott csodamasináját. Ez már a profi liga, ahol apróságokon múlhat az elsőség és sajnos a vékony készülékházba, az elképesztő hardverhez képest kissé alulméretezett akku került, így maximális terhelés mellett már 10-12 óra után enni kérhet a One X, de addig…

1. Samsung Galaxy S III

Az új király! Sokak szerint a Samsung azért várt a Galaxy S III-al, hogy a világ egyik legnagyobb (ha nem a legnagyobb) mobilkommunikációs szakkiállításán jól körbenézze, hogy a konkurensek mivel készülnek, majd azokra rátéve egy lapáttal kihozza az ultimate Android telefont. Ha nem is egy lapáttal, de egy kiskanállal azért rátett a többiekre. Hardver szempontjából hozza, amit egy csúcsmodellnek kell: négymagos processzor, hatalmas, 4.8 colos Super AMOLED HD kijelző, akár 64GB tárhely (ami további 64GB-nyi microSD kártyával bővíthető). Mindehhez a mobilkommunikáció egyik legvékonyabb képernyőkerete társul, amivel a cég elérte, hogy a hatalmas kijelző ellenére, mégsem akkora tepsi a készülék. Ezen felül természetesen a legfrissebb Android oprendszer és az eddigi legfejlettebb TouchWiz felület teszi a dolgát, olyan nyalánkságokkal, mint például az előlapi kamera szemkövető funkciója, ami nem engedi kikapcsolni a képernyőt amíg nézzük azt. Mindezen apróságok, az elképesztő hardver egy stílusos (bár nem formabontó) házban teszik a Galaxy S III-at az Android jelenlegi és valószínűleg tiszavirág életű királyává.

Mit szólnál, ha valaki azzal az ötlettel állna elő, hogy minden egyes LED izzó a világon képes az adatkommunikációra? Viszlát GSM bázisállomás, viszlát Wi-Fi, az adatok a fényből jönnek!

Az előadásokról

A TED előadásokon korunk legnagyobb koponyái, tudósok, tanárok, művészek, őrültek mesélnek arról, ami épp foglalkoztatja őket. Teszik mindezt közérthetően és ami talán a legfontosabb szórakoztatóan, így azon vesszük észre magunkat, hogy negyed óráig képtelenek vagyunk megmozdulni, mert épp például a fekete lyukak keletkezéséről, vagy épp arról hogyan használja a NASA a papírhajtogatás fortélyait. Minden vasárnap délután, ebéd után, ha már a tested nem mozdul, akkor kicsit pörgesd fel az agyad. Hidd el, megéri!

A mai program

Eheti előadásunkban Harald Haas arról mesél, hogy egy apró csip segítségével, a háztartásokban egyre nagyobb számban megtalálható egyszerű LED izzók képesek a fény frekvenciáján belül elküldeni azokat az 1-eseket és 0-ákat, amik bármilyen digitális adatot szállíthatnak. Az infrastruktúra (a villamoshálózatba kapcsolt izzók) tehát adott, hogy a világ bármely pontján legyen net, vagy térerő…

Ha még tornáztatnád a szürkeállományt, akkor kattints!

Egy garázs elengedhetetlen kellékei a szerszámok, persze csak ha nem vetjük meg a barkácsolást. De ha kertes házunk van és esetleg még garázsunk is, akkor ugye mindig van mit (és főleg hol) bütykölni.

1. Kulcskészlet

Egy jó kulcskészlet nem hiányozhat egyetlen férfi életéből sem. Az állítható kulcsok helytakarékosak és sokoldalúak, ám ezen a területen is lehet újat alkotni. A bonyolult fantázianevű Hidrokinetikus villáskulcs akár 23 darab (különböző méretű) hagyományos villáskulcsot helyettesíthet, ráadásul a használata gyerekjáték és még a masszív erőkifejtés sem jelent gondot neki.

2. Fúró és csarvarhúzó

Ha szeretnénk ezt a két eszközt egyszerre megúszni és csak a legjobbal érjük be, akkor a Festool CXS Set lesz a mi emberünk. Ez a pöttöm, egy kilós kis szerszám messze többet tud, mint amit elsőre kinéznénk belőle. Egy igen sokoldalú Li-ion akkus csavarhúzó, amire pillanatok alatt felpattinthatjuk a klasszikus fúrófejet, vagy akár a készletben található 90 fokos adaptert, így elképesztően sokat spórolhatunk, ha például az új konyhaszekrényt mi magunk rakjuk a segítségével össze.

3. Fűrész

Ha már az előbb említett konyhaszekrénynél maradunk és még a bútorlapokat is mi szeretnénk méretre szabni, akkor mindenképp szükségünk lesz az úgynevezett szúrófűrészre. Ebből a szerszámból, mindenképp érdemes minőségi darabot beszerezni, mivel a párezer forintos kínai klónok úgy hullnak, mint harcidoridok a jedi összecsapás alatt. A Milwaukee M12 elektromos fűrésze ráadásul könnyű, erős és még csak a zsinórt sem kell kerülgetni a beépített akkunak köszönhetően, amit villámgyorsan, fél óra alatt feltölthetünk, ha kifogy a szufla.

4. Kalapács

A kalapácson nem nagyon van mint fejleszteni, hiszen, hogy egy remek képzavarral éljünk: egyszerű mint a szög! Pedig vannak bátor tervezők, akik megalkották minden kalapács legjobbikát, amire még maga Thor is csak elismerően biccentene. Az ATOMdesign által tervezett, S2 névre keresztelt kalapács, csökkenti a kézre és a karokra ható ütésekbecsapódások hatásait és állítólag két ütéssel képes egy szöget a fába verni (gondolom, azért ezt szögmérete válogatja). Ilyen egy egyszerű eszköz evolúciója.

5. Fogó

A kombinált fogó igazi Jolly Joker a háztartásban. Ám, mint ahogy mindent, ezt is új magaslatokba lehet emelni. A legendás Gerber cég (aki a Bear Grylls nevével fémjelzett szériát is gyártja) egyik legprofibb a multifunkciós eszközök között. Az MP400 az egyik legsikeresebb termékük, ahol a fogóhoz tizedmásodpercek alatt jutunk hozzá, de a biztonság kedvéért még csillagcsavarhúzót, kést és egyéb nyalánkságokat is kapunk a nyélbe rejtve. Ez a szinte elpusztíthatatlan eszköz biztosan hiányozna egy barkácsfanatikus otthonából, garázsából, sőt a zsebéből!

A Playeren a lakás és ház minden helyiségébe találsz ketyeréket!