Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Supra előző generációját azért is imádták a rajongók, mert egészen elképesztő teljesítményű driftautót lehetett építeni belőle. Most az új generációból is készül egy több mint 1000 lóerősre tuningolt példány.

Amikor a Toyota bemutatta a vadonatúj Suprát, ami már a BMW-vel együttműködésben készült, a rajongókban felmerült a kérdés, hogy vajon a németektől származó háromliteres, soros hathengeres motort is fel lehet-e húzni annyira, mint az elődje legendásan jól tuningolható és rendkívül tartós 2JZ-GTE blokkját. Az amerikai Papadakis Racing most elkészült a válasszal.

A műhelynek nem ez az első nagyteljesítményű autója, pár éve a nálunk Auris néven kínált kompaktból is építettek már hátsókerék-hajtású driftautót, és nemrég az új Supra egy példányát szerezték meg, hogy aztán darabokra szedjék.

A fékpadi mérésen meg is hallgathatod, hogyan szól:

A BMW-féle soros hathengeres nagyobb turbót, új intercoolert, injektorokat és szívócsövet kapott, a dugattyúkat és hajtókarokat egyedi kovácsolt darabokra cserélték, és persze teljesen új motorvezérlő szoftvert írtak hozzá.

egyedi bukókeretet építettek, saját elképzelések szerint tervezett futóművet és fékrendszert szereltek be, sok alkatrész 3D nyomtatással készült. A Supra jó kezekbe kerül majd, a pilótája ugyanis a legtöbb győzelemmel büszkélkedő Fredric Aasbø lesz.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.