A hagyományos Mustang elektromos változata után a Fordnál egy újabb izgalmas villanyautót építettek. A driftre termett Mustang Mach-E-ben hét motor dolgozik azon, hogy füstté váljanak a gumik, de a hangja nagyon furcsa.

A Fordnál egymást érik az izgalmas projektek, még csak nemrég leplezték le a hagyományos Mustang elektromos hajtású prototípusát, máris itt a crossover stílusú Mustang Mach-E driftre épített kiadása. Nem egyszerűen a szériamodellt tuningolták, hanem tiszta lappal kezdték a tervezést, aminek az eredménye egy elképesztő versenygép lett.

Az autóban összesen 7 (hét!) darab elektromotor dolgozik,

három az első és négy a hátsó kerekeknél, a kombinált teljesítmény 1419 lóerő. Az energiát a padlóba épített 56,8 kilowattórás akkumulátortól kapja, amihez külön hűtésrendszert is kidolgoztak, hogy gyorsabban rajtra kész legyen egy erőltetett menet után.

 

Az alaposan kiszélesített karosszériához egyedi aerodinamikát terveztek, és sokat mond az adat, hogy

257 km/órás sebességnél összesen 1000 kilogramm leszorítóerőt termelnek a gigantikus szárnyak.

Mivel egy kísérleti prototípusról van szó, amin különféle megoldásokat és alkatrészeket tesztelnek, bármikor lehet váltani a hátsó- és az összkerékhajtás között.

A volánjánál Vaughn Gittin Jr. profi drifter mutatta meg, mire képes a négy kagylóüléssel szerelt Mustang Mach-E RTR, amivel a következő NASCAR-futam közönségét is kápráztatják majd.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában