Sokak szerint az ipari formatervezés csúcsát jelentette az ’59-es Cadillac Eldorado, aminek a Pininfarina által gyártott limitált szériás példányát építették kombivá, elképesztő teljesítményű V8-as motorral.

Az ötvenes évek egyik legjellegzetesebb amerikai autójának számított a Cadillac Eldorado, amit akkoriban a világ legnagyobb farokuszonyával szereltek. A széria legritkább változata volt a Brougham, ezt ugyanis a Pininfarina torinói gyárában szereltek össze, és csupán 99 példány készült belőle. Restaurálás helyett mégis valami izgalmasat építettek az egyikből.

A termetes karosszériát csaknem fél méterrel rövidítették meg, és a Chevrolet ötvenes évekbeli stílusos kombija, a Nomad hátsó részével építették újjá.

A kézzel készült karosszéria több mint tizenöt éven keresztül épült, és a munka kétmillió dollárnál is több pénzt emésztett fel, de a képek alapján azt mondhatjuk, hogy megérte.

Rózsaszín és ezüst fényezése hozza az Elvis-korszak rágógumihangulatát, amihez tökéletesen illik a zebramintás fapadlójú csomagtartó. Krómozott kerekei az eredetinél jóval nagyobbak, 18 colosak, amire szükség is van, ugyanis

a V8-as motorjából két turbófeltöltővel 1025 lóerőt hoztak ki, amit egy Corvette automata váltója továbbít a kerekekhez.

Belső terét korabeli hangulatban restaurálták, szinte fel sem tűnik, hogy a középkonzolra érintőképernyő és kiegészítő műszerek kerültek, az ülések pedig egy modern Cadillac CTS-V-ből származnak. A CadMad, ahogyan nevezik, a Mecum indianapolisi aukciójára kerül, ahol 350-450 ezer dollár közötti, azaz 120-150 millió forintnak megfelelő összeget várnak érte.

Ez is érdekelhet:

Maga az amerikai álom ez az ’59-es Cadillac Eldorado

A világ legnagyobb farokuszonyával szerelt amerikai autója volt.

A világ leghosszabb gyártósorán készült – a Cadillac Allanté-sztori

Boeing 747-esekkel szállították a félkész autókat Olaszországból Detroitba, szerinted jó üzlet volt?

A világ leghosszabb limuzinját megmentik a pusztulástól

Medence és helikopterleszálló is van rajta.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Szeretnél luxusban és csendben messzire menni? – Nissan Ariya-teszt

A Volvo végleg felhagyott a dízelmotoros autók gyártásával

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés