Sokunk álomautója a klasszikus Dodge Charger, aminek egy finoman modernizált példányát mutatjuk meg: a ’68-ban gyártott autó eredeti motorja helyére egy modern V8-as került.

1968-ban a Bullitt című film autós sztárja egyértelműen a Ford Mustang volt, de az üldözéses jelenetben szereplő másik autóért is legalább annyira lehet rajongani. A ’68-as Dodge Charger ezzel a Jet Black fényezéssel azonnal beindítja a birtoklási vágyat, és jobban megnézve kiderül, hogy egyáltalán nem gyári állapotú autóról van szó.

Már a 20 colos krómozott kerekek és peres abroncsok láttán sejtheted, hogy ez a Charger nem ebben a formában jött ki a gyárból.

Pedig az R/T változatát eredetileg is jókora motorral szerelték, de a saját 7 literes V8-asa helyére egy modernebb szériából származó 6,4 literes V8-as Hemi-motor került, ami hatfokozatú kézi váltón át izzasztja a hátsó abroncsokat.

A típus jellegzetességeként a teljes szélességű hűtőmaszk alá rejtett fényszórókat erősebb fényű darabokra cserélték, újak a hátsó lámpák, a műszerfal és az ülések is, még egy érintőképernyős fejegység is befért a középkonzolra. A nagyobb teljesítményhez új, hátul multilink felfüggesztés és négy tárcsafék került az autó alá. A modernizált Charger nemrég került fel a Bring a trailer oldalára, ahol figyelemreméltó árat adtak érte:

a vevője 163 ezer dollárt fizetett ki, ami több mint 50 millió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

Hellcat-motorral igazi pusztító ez a klasszikus Dodge Charger

Ha nem tudnál dönteni a régi és az új Charger között, itt a megoldás.

A középmotoros Dodge Chargertől ledobod a láncot

Dominic Toretto ezt hajtja a Halálos iramban 9-ben.

Hellraiser a neve ennek az 1000 lóerős Dodge Chargernek

Kevin Hart újította be a szénszálas anyagból épített izomautót.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Well done
Hirdetés