Európai rekordot döntött az a kerékpáros, aki 240 km/órával tekert a spéci kétkerekűjén. Persze ehhez kellett a szélárnyék egy jókora autótól, ami elég gyorsan tud menni előtte: ez lett az új Porsche Cayenne Turbo.

Neil Campbell egy 44 éves építész, és mostantól Európa leggyorsabb kerékpárosa is, mióta 149 mérföld/órával, azaz csaknem 240 km/órával tekert a direkt erre a célra épített kétkerekűjén. A megszokottnál jóval hosszabb tengelytávú biciklit szénszálas anyagból, 3D nyomtatású alkatrészekkel építették.

Persze ekkora sebességhez nem árt a szélárnyék, amit egy Cayenne Turbo adott meg neki.

A Porsche egészen 160 km/órás sebességig vontatta a kerékpárost, onnantól azonban oldott a kötél, és minden rá volt bízva. 550 lóerős biturbó V8-asával a 285 km/órás végsebességű Cayenne Turbo elég gyorsan tudta hasítani a levegőt még úgy is, hogy egy hatalmas légterelő lapot szereltek a hátuljára.

Campbell saját korábbi rekordját döntötte meg, a nyáron még 217 km/órával tekert, és a célja a világrekord megdöntése, ami jelenleg 269 km/óra.

A Porsche nem először vesz részt hasonló kísérletben: 40 évvel ezelőtt egy speciálisan átalakított 935 Turbo mögött tekert a kerékpáros. Olvasd el, hogy mi lett annak a sztorinak a vége:

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában