2,5 milliárdot ért az utolsó LaFerrari
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Rekordot könyvelhettek el a Ferrari hetvenedik évfordulójára szervezett árverésen, ahol a LaFerrari Aperta utolsó, még le sem gyártott példányáért folyt a licit, és végül 8,3 millió euróra vitték fel az árát. Új autóért még nem fizettek ennyit.

A legritkább veterán modellekért nem ritkán fizetnek ki többmilliárd forintos összeget a különböző árveréseken, de új autó árát még nem vitték fel ilyen magasba egy aukción sem. A LaFerrari Aperta utolsó, még el sem készült példányáról van szó, és a limitált szériás szuperautó már új korában is kapós volt, most pedig, hogy már nem kapni belőle, egymást taposták érte a licitálók.

12-en indultak érte azon az árverésen, amelyet az RM Sotheby’s szervezett a Ferrari hetvenedik évfordulójára a fioranói pályán, és a licit végük rekorddal zárult. 8,3 millió eurót, azaz 2,5 milliárd forintnak megfelelő összeget adtak az Aperta utolsó példányáért. A pénzt jótékony célra ajánlották fel.

Még csak a konfigurátorban létezik az autó, amely a 210-edik példány lesz az összes Aperta között. Rosso Fuoco fényezésére fehér Bianco Italia versenycsíkok kerülnek, fekete Alcantara belsőjét piros bőrbetétek és fényes szénszálas elemek díszítik.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.