Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Tovább nőt az Alfa Romeo befolyása a Forma–1-ben, ami azt jelenti, hogy a Sauber 1993-as debütálása óta először nem lesz a mezőny tagja.

2017 novemberében a Sauber bejelentette, hogy a következő szezontól Alfa Romeo Sauber F1 Team néven szerepelnek, ami azt jelentette, hogy a legendás olasz autógyár több mint harminc év után visszatért a száguldó cirkuszba*.

*Az Alfa Romeo ott volt az F1 indulásánál, az első két évben, azaz 1950-ben és 1951-ben a világbajnoki cím is összejött, de 1952-ben ki is szállt. Az hatvanas és hetvenes években csak morotszállítóként volt jelen, később önálló csapattal, majd ismét csak motorszállítóként vett részt a sportágban egészen 1985-ig, amikor is végleg kivonult.

Most pedig újabb bejelentés érkezett a Saubertől, még pedig az, hogy a svájci istálló a 2019-es idényben már Alfa Romeo Racingként lesz látható a versenypályákon:

Sauber F1 Team on Twitter

New name, same game! ⚡ We're excited to announce Sauber and Alfa Romeo to keep fighting for ambitious results in 2019 @F1 World Championship as Alfa Romeo Racing. 🤝 + info: https://t.co/1RUddkPMpj #AlfaRomeoRacing #SauberMotorsport #Bwoah https://t.co/0gzgwgpl66

Ez pedig azt is jelenti, hogy a Sauber név az istálló 1993-as debütálása óta először nem lesz látható az F1-ben. A csapatfőnök Frederic Vasseur ennek kapcsán elmondta, hogy csak a név új, az együttműködés továbbra is él a Sauberrel.

Az Alfa Romeo Racing két pilótája egyébként Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi lesz a 2019-es idényben, az istálló az új autóját pedig február 18-án mutatja be.

A Ferrari egyébként már mutatott is valamit a 2019-es versenygépéből:

(Fotó: Alfa Romeo Racing)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.