Nem ez az első konnektorról tölthető hibrid Opel, de az Ampera óta az első a márka új korszakában. A Grandland X-ből készült zöld rendszámos kivitel összkerékhajtással és tisztán elektromosan is használható.

Mostanra már látszik, hogyan veszi hasznát az Opel annak, hogy a PSA-csoporthoz került, a Grandland X-ből ugyanis bemutatták a plug-in hibrid változatot. Az Opel kompakt méretű crossovere a Citroën C5 Aircross és a Peugeot 3008 testvérmodellje, és azokhoz hasonlóan hamarosan már konnektorról tölthető változatban is készül, a kombinált teljesítménye 300 lóerő.

Már a benzinmotorja is elég ígéretes az Opelnek,

az 1,6 literes, turbós négyhengeres önmagában is 200 lóerőre képes, és ehhez két 109 lóerős elektromotor kapcsolódik. Az egyik a nyolcfokozatú automata váltón keresztül mozgatja az első kerekeket, a másik pedig a hátsó kerekek hajtására szolgál, azaz ez a Grandland X már összkerékhajtású is lehet.

Ha kérjük, tisztán elektromosan megy a Grandland X,

a 13,2 kilowattórás lítiumion akkumulátorról 50 kilométert képes megtenni vele már az újabb WLTP mérés szerint. A feltöltés a 7,4 kilowattos fali töltőről kevesebb, mint két órát vesz igénybe, de lassításkor is töltődik az akkumulátor, az Opel szerint városban a fékpedál használata nélkül is lehet vezetni.

Az akkumulátort a hátsó ülések alá építették be, ami azt jelenti, hogy a csomagtartó mérete nem csökkent. A konnektorról tölthető Grandland X-et nemcsak a zöld rendszámáról lehet felismerni,

ehhez a modellhez opcióként fekete motorházfedél is kérhető, ami a régi idők sportos autóit idézi.

Nem is ez az utolsó konnektoros Opel, még az idén megjön az új Corsa teljesen elektromos változata.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Mutatjuk, hol és hogyan készül a Mercedes-AMG One